Crește valoarea premiilor la loteria bonurilor fiscale, dar scade numărul câștigătorilor. Camera a adoptat modificările la regulile ordonanței

Crește valoarea premiilor la loteria bonurilor fiscale, dar scade numărul câștigătorilor. Camera a adoptat modificările la regulile ordonanței
Publicat: 27/05/2015, 15:53
Actualizat: 19/07/2016, 14:14

Deputații au introdus în ordonanță amendamentele propuse de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, „pentru ca sumele câștigate de participanții la loterie să fie mai consistente”.

Reprezentanții PNL au anunțat că nu susțin această odornanță, deputatul PNL Andreea Paul arătând că este vorba de o „păcăleală fiscală’ și că se folosește Codul Fiscal ca instrument de imagine.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu a spus că prin aceste prevederi cumpărătorii sunt descurajați să mai ceară bonul fiscal, pentru că „sistemul este greoi, premiile sunt foarte mici”.

Potrivit celor adoptate de deputați, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii.

Unitatea teritorială a administrației fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câștigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul și conține un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicație informatică la nivel național.

Pentru asigurarea transparenței, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanței Publice și pe cel al Autorității Naționale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depășirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câștigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

În situațiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfășurare acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câștigătorilor în urma extragerii și după desfășurarea procedurilor.

Camera Deputaților este for decizional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase