CTP critică cererea profesorilor de a primi spor de radiații în contextul școlii online: Nu sunt mai periculoase decât cele ale telefoanelor lor mobile

CTP critică cererea profesorilor de a primi spor de radiații în contextul școlii online: Nu sunt mai periculoase decât cele ale telefoanelor lor mobile
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (FOTO: Digi 24 - captură video)
Publicat: 14/11/2020, 01:45
Actualizat: 14/11/2020, 01:54

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, cererea unui sindicat al cadrelor didactice de a primi spor de radiații în contextul școlii online. El a criticat această inițiativă, spunând că „radiația unui ecran de calculator nu este mai periculoasă decât radiația electromagnetică a telefonului pe care îl au toți domnii profesori”.

De asemenea, CTP dezaprobă atitudinea unor cadre didactice care nu sunt de acord cu înregistrarea orelor online.

„Păi, dumneata ții cursuri plătit de stat, în localul statului și pretinzi că ora respectivă pe care o ții nu poate fi înregistrată? E proprietatea personală a dumitale?”, a întrebat, retoric, Cristian Tudor Popescu.

Sistemul de învățământ din România, ca și sistemul de sănătate, au probleme mari, nu de acum din pandemie. Au dinainte, sigur că da. Sigur, că profesorii au salarii mici, sigur că sunt atâtea școli date de exemplu sumbru cu toalete în curte, cu frig în clase… știm toate astea, cu transportul elevilor și așa mai departe. Și peste asta a venit pandemia.

Deci niște profesori, nu niște guvernanți, nu de la minister, nu, niște profesori de catedră, care lucrează cu elevi, pretind prin această federație a sindicatelor libere din învățământ, pretind acum spor de calculator.

Că dacă lucrează cu elevii online, să primească un spor de calculator. Știți ce rezultă pe cale de consecință logică din această cerere?

Rezultă că domnii profesori nu s-au ocupat până acum cu calculatorul. Vă imaginați un profesor în România anilor 2010-2020 care nu petrece o oră, două, trei pe zi în fața unui calculator pentru a se instrui, pentru a se ține la curent cu tot ce evoluează în disciplina pe care o predă?

Vă imaginați un profesor care stă fără calculator și se duce la școală?

Da, el există. Știți cine e? E ăla de care-și bat joc copiii, râd în bănci de el. De ce? Pentru că i-o iau înainte, pentru că ei știu niște lucruri, și le știu mai bine „up to date” – le știu la zi, vorbesc între ei, pentru că ei știu să lucreze cu calculatorul.

Și ăla de vine să țină ora, și care nici nu știe să deschidă un calculator, se face de râs, pentru că este depășit de faptul că nu are acces la această nouă tehnologie. Cine este profesorul? Este cel care refuză acum să lucreze online. De ce? Pentru că nu știe, în primul rând. De ce refuză să se înregistreze orele ținute online? Cum adică? Cum îți permiți să ceri așa ceva? Păi, dumneata ții cursuri plătit de stat, de la buget, în localul statului, la școală, și pretinzi că ora respectivă pe care o ții nu poate fi înregistrată? E proprietatea personală a dumitale? Ce vorbești dom’le?

Un profesor care ar fi utilizat calculatorul în mod firesc în pregătirea lui, nu ca să țină ore online, înainte de pandemie, când nu era cazul, ce spor să ceară?

Dacă vor bani, să ceară salarii mai mari, direct. Ăsta e un spor vechi, de acum 25 de ani. Știți de când e? Când au apărut PC-urile și s-au răspândit în anii ’90 în România, alea vechi aveau tuburi catodice, ca televizorul, erau mari… Și acolo există o radiație, dar, la fel, este sub nivelul de periculozitate pentru om.

În niciun caz, radiația unui ecran de calculator nu este mai periculoasă decât radiația electromagnetică a telefonului pe care îl au toți domnii profesori!”

Dublarea alocațiilor, trimisă de Klaus Iohannis la reexaminare în Parlament. Care sunt argumentele președintelui

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a legii prin care a respins ordonanța Guvernului privind creșterea etapizată a alocațiilor, respectiv amânarea dublării alocațiilor de stat pentru copii. CCR motivase că sursa de finanțare a acestora este chiar contul din care se plătesc alocațiile.

În documentul transmis Legislativului, Klaus Iohannis trece în argumentează că „în fața unei iminente intrări în vigoare a unui act normativ fără stabilirea unor surse de finanțare certe și în contextul unor eforturi financiare neprevăzute ale statului român în combaterea răspândirii noului coronavirus, chiar persoanele vizate de măsurile de creștere a alocațiilor s-ar putea afla în situația inevitabilă de a nu beneficia de realizarea drepturilor lor. Astfel, o cheltuială bugetară semnificativă pune în pericol nu doar buna funcționare a întregului sistem de protecție socială a copiilor, ci chiar capacitatea statului român și a Guvernului de a-și îndeplini rolul și atribuțiile”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...