Cum a explicat Mircea Diaconu pentru Gândul de ce n-a mai ajuns la Parchet, unde premierul Ponta îi ceruse să meargă „imediat”

Cum a explicat Mircea Diaconu pentru Gândul de ce n-a mai ajuns la Parchet, unde premierul Ponta îi ceruse să meargă „imediat
Publicat: 01/06/2012, 15:57
Actualizat: 05/06/2012, 11:07

Aflat vineri dimineață la Râșnov pentru o inaugurare electorală, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a explicat, într-un dialog cu reprezentantul ziarului gândul, de ce n-a mai ajuns joi la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde premierul Ponta îi ceruse să se prezinte „imediat” pentru a lămuri noile acuzații aduse de procurori în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

„Treaba e foarte simplă. Trebuia să mă duc ieri, nu mai știam exact la ce oră și m-a sunat repede medicul meu dentist, că am niște probleme, în fine, și cu sânge erau ieri, azi nu mai sunt cu sânge, și m-am dus repede – repede pe scaunul lui. Și când am coborât de pe scaun am dat telefon la Parchet și am zis Păi, zice, a trecut de juma’ de oră!> Păi, zic, eu sunt în Pipera, mai durează o oră până vin. Și-a zis: Că le spusesem, dom’le, cam după 10-11 mai, pardon, iunie, scap de toate și ne apucăm de treabă cu tot ce trebuie. Asta a fost tot! După care, după ce am vorbit cu premierul, cineva a zis Aoleu, păi mă duc, zic, că-i vizavi! Și-am plecat. Și-am dat iar telefon, să-mi deschidă, că știți că ei deschid sau închid, după caz, nu e cum vrei tu. Alo, zic, vedeți că vin, deschideți și pregătiți cafeaua! Că până acum m-am mai dus de câteva ori la ei și mi-au dat o cafea excelentă. Și zic, alo, vedeți că vin!

Bine, pa! Și cu asta, basta!”

Întrebat apoi dacă, în cazul în care va câștiga recursul de la ÎCCJ în procesul cu Agenția națională de Integritate, programat pentru marți, 5 iunie curent, ministrul Diaconu a răspuns: „S-ar putea să nu se judece marți, să mai fie vreo dou, trei termene, așa mi-a spus avocatul. Dar da, cu siguranță îi dau în judecată pentru daune de imagine, nu pe ei pe toți, doar pe o singură persoană din ANI”.

Întrebat de gândul dacă, în cazul în care va pierde recursul, își va da demisia din funcție în cinci minute, „după modelul Băsescu”, pentru că în acest caz intră automat în funcțiune prevederea legală că nu va mai putea ocupa timp de trei ani nicio funcție de demnitate publică, precum cea de ministru, Diaconu a răspuns, vizibil amuzat: ” Ha, ha, ha! Nu, modelul Băsescu nu mi se potrivește nici la minute, nici la păr, nici la ochi, nici la caracter! Și n-aveți dreptate, nu-i adevărat ce spuneți în privința funcției, nu știți sentința”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
INTERVIU cu prof. univ. dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Veste fabuloasă pentru toată România! A venit astăzi, 8 decembrie: Ar marca finalul
Dragnea va turba! Irina Tănase adora plăcerile interzise și folosea tehnici lascive. Dovezi-bombă
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...