Cum să construiești „românește” un bazin de înot. Povestea unei investiții realizate cu întârziere și pe bani mulți

Cum să construiești „românește un bazin de înot. Povestea unei investiții realizate cu întârziere și pe bani mulți

Bazinul construit „românește” ar fi trebuit finalizat în maxim un an de la deschiderea șantierului, iar întârzierile au determinat ca prețul de construcție să crească considerabil. În 2010, administrația locală din Slobozia a semnat un contract cu CNI pentru construirea bazinului. Potrivit contractului, CNI ar fi trebuit să ridice imobilul, iar Primăria Slobozia să racordeze bazinul la utilități.

Lucrările s-au întins însă pe patru ani și prețul construcției s-a majorat semnificativ. Mai mult, acestea au fost sistate de câteva ori din lipsa fondurilor. Bugetul inițial a fost de circa 4,1 milioane lei, iar lucrările au ajuns să valoreze 7,4 milioane lei. Dincolo de aceste costuri, Primăria Slobozia a investit 80.000 de lei în racordarea la utilități a obiectivului.

Bazinul de înot de la Slobozia a fost inaugurat în urmă cu câteva zile și are o dimensiune standard de 25 x 12,5 metri, o adâncime variabilă care pleacă de la 1,2 metri și ajunge la 1,8 metri și dispune de cinci culoare de înot. Obiectivul va fi administrat de Clubul Sportiv Școlar, delegat de Primăria Slobozia.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult