Cum va fi vremea la munte între 7 și 11 septembrie. Valorile minime vor coborî sub 6 grade

Cum va fi vremea la munte între 7 și 11 septembrie. Valorile minime vor coborî sub 6 grade
Publicat: 04/09/2012, 17:50
Actualizat: 01/02/2019, 14:00

Meteorologii estimează că la munte în perioada 7-11 septembrie vremea va fi răcoroasă, valorile termice minime vor coborî, în medie, sub 6 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în întervalul 4-17 septembrie.

Astfel, ei anunță că la munte vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, în 6 și 7 septembrie, dar și spre sfârșitul intervalului.

În Banat, vremea se va menține în general caldă pentru acestă perioadă a anului, exceptând intervalul 6-10 septembrie, când temperaturile minime vor coborî sub 14 grade, iar cele maxime nu vor mai depăși, în medie, valoarea de 28 de grade. Începând cu 12 septembrie și până la sfârșitul perioadei de prognoză, maximele vor fi între 28 și 30 de grade. Va ploua în general slab și în puține zile, cu o probabilitate mai mare în zilua de 6 septembrie și spre sfârșitul perioadei.

În Crișana, vremea se va răci între 5 și 9 septembrie, media temperaturilor maxime urmând să coboare de la 30 de grade spre 24-26 de grade. Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de normalul perioadei. Valorile termice minime vor fi în scădere până spre 9-10 septembrie, media acestora urmând să fie de 10-12 grade, apoi vor crește spre 14 grade Celsius. Va ploua slab în 6 septembrie, iar după data de 14 septembrie există probabilitatea apariției unor ploi care să fie, izolat, mai importante cantitativ.

În Transilvania, valorile termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile, precum și în a doua parte a intervalului. Între 7 și 11 septembrie, un proces de răcire va determina coborârea maximelor spre 22-24 de grade și a minimelor sub 10 grade. În 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ, iar în restul perioadei probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de redusă.

În Maramureș, în intervalul 5-9 septembrie, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime sub 25 de grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât vor mai fi posibile valori de peste 28 de grade. Cele mai coborâte temperaturi minime vor fi în jurul a 10 grade, în zilele de 9 și 10 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă în 6 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor fi în scădere, astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 22 și 24 de grade, iar minimele se vor apropia de 10 grade. Începând cu 12 septembrie, regimul termic va deveni normal pentru acestă perioadă. Va ploua local în 6 și 7 septembrie, iar spre sfârșitul intervalului există probabilitatea apariției unor ploi slabe.

În Dobrogea, valorile termice se vor menține, în general, ușor peste mediile climatologice, exceptând intervalul 7-11 septembrie, când, atât maximele cât și minimele, vor fi în scădere. Vor fi ploi puține și slabe, cu probabilitate mai mare de apariție în 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Muntenia, vremea va fi caldă în primele zile, cu maxime de peste 30 de grade, se va răci ușor între 7 și 9 septembrie, apoi temperatura aerului va urca la valori apropiate de mediile climatologice ale perioadei (maxime în jurul a 28 de grade). Probabilitatea de apariție a ploilor este foarte redusă. Este posibil să plouă slab, mai ales în nordul regiunii, în 6 și 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Oltenia, deși valorile termice vor avea o tendință generală de scădere ușoară, acestea vor continua să se situeze în preajma mediilor climatologice ale perioadei. Maximele cele mai ridicate (de peste 30 de grade), vor fi în primele zile, iar minimele cele mai coborâte se vor înregistra între 8 și 11 septembrie. Probabilitatea de apariție a ploii în zona de câmpie este aproape nulă și doar în nordul regiunii pot fi ploi slabe, în zilele de 6 și 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

Estimarea meteo a fost realizată folosindu-se produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Meteorologii spun că sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?