Curtea de Apel București suspendă decizia de eliberare din funcție a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI

Curtea de Apel București suspendă decizia de eliberare din funcție a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI
Curtea de Apel București a suspendat decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l elibera din funcție pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Adrian Petcu, după ce acesta a contestat în instanța hotărârea prin care a fost schimbat.

Adrian Petcu a fost schimbat din funcția de secretar de stat în ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

„Decizie pentru eliberarea domnului Adrian Petcu din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne: Având în vedere adresa ministerului Afacerilor Interne nr. 20.588 din 13.08. 2019, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/14.080/T.G. din 14.08.2019, în temeiul art. 29 și art. 31 lit. d) din ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Adrian Petcu se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

Ulterior, Adrian Petcu a contestat în instanță decizia de eliberare din funcție, iar magistrații Curții de Apel București au dispus suspendarea deciziei premierului prin care acesta a fost schimbat.

„Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluționarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiași decizii”, se arată în minuta deciziei.

Hotărârea Curții de Apel București nu are cale de atac.

Următorul termen în proces este stabilit pentru marți, 3 septembrie.

Inchide