Dacă ajungeți pe acest drum din România, fiți atenți la indicatoare. EROAREA care îi pune în pericol pe toți șoferii

Publicat: 03/08/2015, 21:12
Actualizat: 04/08/2015, 10:59

Un arădean a trimispe adresa opiniatimisoarei.ro mai multe imagini video în care se vede cum conducătorii auto care ajung la Arad sunt derutați și execută manevre extrem de periculoase, întrucât nu știu în ce direcție să o ia.

„Merg des la Nădlac și am sesizat din prima zi din care s-a deschis autostrada că semnalizarea nu este în regulă. Am stat 10 minute să filmez ce se întâmplă în acea intersecție și am fost socat”, ne-a povestit șoferul care a surprins în imagini problemă.

Practic, când se apropie de Arad, șoferii care vin dinspre Nadlac nu văd decât panouri care indică două posibilități: la stânga, spre Oradea, sau la dreapta, spre Lugoj, București sau Deva. Vechiul drum național indică direcțiile principale Deva și Sibiu, absente pe indicatoarele de pe autostradă.

Ajunși la bifurcație, oamenii au impresia că au greșit drumul și, fie încetinesc sau opresc pentru a se decide pe unde să meargă, fie hotărăsc în ultimul moment, cu prețul unor manevre extrem de riscante. În imagini se vede cum unii șoferi taie linia continuă sau schimbă benzile în ultima secundă.

„Cât am stat să filmez, în spatele meu s-a format un cârd de mașini, șoferii au venit la mine să mă întrebe pe unde să o ia”, ne-a mai spus ardeanul.

În imagini apare chiar și un șofer cu numere străine care oprește, dă drumul la avarii, se dă jos din mașină și vine să îl întrebe pe cel care filma pe unde să o ia.

Însă ceea ce nu se vede în filmare este că mulți dintre cei care o iau spre Timișoara sunt și ei pe drumul greșit. Unii dintre ei opresc după nod, alții, ies de pe autostradă în Arad și caută indicații pe la localnici.

„Multe dintre mașinile pe care le-am filmat și care mergeau spre Timișoara le-am întâlnit oprite mai încolo, la ieșire de pe autostradă. Șoferii întrebau după direcție”, adaugă aradeanul.

Astfel, mulți șoferi sunt nevoiți să se întoarcă și să se reincadreze pe direcția dorită, însă în tot acest timp pierd zeci de minute rătăciți prin Arad. Iar pe timp de noapte, situația devine cu mult mai periculoasă.

De altfel, Asociația Pro Infrastructura a trimis o scrisoare Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, în care atrage atenția asupra problemei. „Vă rugăm să dispuneți măsuri pentru ca pe panourile de preselecție de pe sensul către Arad anterioare nodului mai sus menționat să fie indicate expres direcțiile Deva și/sau Sibiu, pentru că șoferii să poată lua o decizie în cunoștință; în sensul giratoriu mai sus menționat să fie instalate panouri care să indice ruta către Ungaria pe autostradă; pe indicatorul de intrare în țara de pe A1, care arată limită de viteză pentru drumuri naționale, această să fie corectată de la valoarea curentă de 100 km / h (valabilă doar pe drumurile europene) la 90 km/h, eventual cu mențiunea separată a limitei pentru drumuri europene”, se arată în scrisoarea celor de la Asociația Pro Infrastructura.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase