De ce a fost audiată cinci ore la DNA Iași Adina Samson, fosta iubită a primarului suspendat Nichita

De ce a fost audiată cinci ore la DNA Iași Adina Samson, fosta iubită a primarului suspendat Nichita
Publicat: 23/06/2015, 20:32

Adina Samson a fost audiată, marți, la sediul DNA Iași, de către procurorii anticorupție din București, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit avocatului femeii, Dragomir Tomașeschi, procurorii au chemat-o pentru a da declarații privind plângerea penală depusă de aceasta la DNA, în urmă cu o lună.

„În urmă cu o lună, Adina Samson a formulat o plângere penală la DNA împotriva lui Nichita, pentru amenințare, hărțuire sexuală și chiar lovire. Azi (marți – n.r.), ea le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, suferințele emoționale și chiar fizice prin care a trecut. A fost o declarație lungă, totul a durat cinci ore”, a declarat avocatul Dragomir Tomașeschi.

Tot marți, au fost audiați la Iași de către procurorii DNA București mai mulți funcționari ai primăriei ieșene, între care secretara primarului Gheorghe Nichita, dar și câțiva șefi din primărie și de la Poliția Locală.

Primarul Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu din 8 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi apelat la angajații Poliției Locale ca să-și urmărească fosta iubită.

Primarul municipiului Iași a fost suspendat din funcție în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul județului.

În același dosar sunt cercetați, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, șeful Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în aceeași instituție.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajații Poliției Locale Iași, instituție subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el au fost reținuți atunci directorul general al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale) și abuz în serviciu, și Ștefan Avîrvarei, șef servicu în cadrul Poliției Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Adina Samson, șef de serviciu în Primăria Iași, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relație de câțiva ani, l-ar fi denunțat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe polițiștii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajați ai Poliției Locale și ai altor instituții din Primărie, pentru a-și urmări iubita și a amenința un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunțat, printr-un comunicat de presă, că s-a autosuspendat din funcția de vicepreședinte PSD la nivel național, dar și din cea de președinte al PSD Iași. Nichita a precizat că până la clarificarea situației sale juridice atribuțiile de președinte al PSD Iași au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreședinte al organizației județene PSD Iași.

Gheorghe Nichita este primar al Iașiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”