De ce este atât de urmărit serialul La Casa de Papel de pe Netflix. A doborât multe recorduri

Redactor:
Gandul
De ce este atât de urmărit serialul La Casa de Papel de pe Netflix. A doborât multe recorduri
De ce este atât de urmărit serialul La Casa de Papel de pe Netflix. A doborât multe recorduri

La Casa de Papel a devenit cel mai urmărit serial de pe Netflix, la noi în țară și bate record după record.

Serialul spaniol a revenit cu sezonul patru, pe Netflix și întrece orice așteptări. Platforma de streaming a anunțat că peste 34 milioane de conturi au urmărit sezonul trei și acum așteptările sunt și mai mari.

Money Heist reprezintă cel mai mare succes al spaniolilor din ultimii ani, care s-au impus și cu alte seriale, precum Vis a Vis, o copie reușită după serialul american Orange Is The New Black.

Sezonul patru din La Casa de Papel a debutat în forță pe Netflix, devenind rapid unul din cele mai urmărite seriale. O altă veste bună este faptul că sezonul cinci al serialului a fost deja confirmat!

Trivia „Fabrica de Bani”

– Episoadele au fost filmate în ordine cronologică și actorii au primit scenariile de abia la filmări, pentru a nu ști ce le rezervă viitorul. Alvaro Morte (Profesorul) a declarat că actorii își dădeau mesaje pentru a-și manifesta nerăbdarea față de scenariile primite
– Bella Ciao este un imn partizan, care a reprezentat sufletul rezistenței italiene împotriva dictatorului fascist Benito Mussolini, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
– Personajul Tokyo, inspirat de personajul Mathilda din Leon (1994).
– Monetăria spaniolă a refuzat cererea de a permite filmări în interiorul clădirii. „Fabrica de bani” este de fapt clădirea Consiliului Național de Cercetare Spaniol din Madrid.
– Masca purtată de hoți poartă chipul celebrului pictor suprarealist Salvador Dali.
– Uneltele folosite la jaf sunt furnizate de producătorul global Hilti din Liechtenstein.
– Când personajul Nairobi se plânge la personajul Berlin, pentru că, în loc să împuște pe cineva ar vrea să-i taie urechea, face referire la celebra scenă de tortură din „Reservoir Dogs” (1992, regia: Quentin Tarantino). Protagonistul celebrei secvențe este Michael Madsen.

 

Inchide