Doar un angajat al RAAN continuă greva foamei. Când vor fi reluate protestele

Doar un angajat al RAAN continuă greva foamei. Când vor fi reluate protestele
Publicat: 08/08/2015, 13:56
Actualizat: 09/08/2015, 12:38

Directorul Romag Prod, Ervin Watzlawek, a declarat, sâmbătă, corespondetului MEDIAFAX că în prezent se mai află în greva foamei, în fața unității Romag Prod, unul dintre cei patru angajați care au recurs la această formă de protest, ceilalți trei renunțând în urma înrăutățirii stării lor de sănătate, după două zile de greva foamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceeași sursă a mai declarat că situația familială a bărbatului care continuă greva foamei este una delicată, acesta având-o în grijă pe mama sa, paralizată și aflată într-un scaun cu rotile, în condițiile în care tatăl său, fost angajat al Romag Termo (o altă sucursală a RAAN), a murit în 2002.

Anagații RAAN au primit, în cursul zilei de vineri, câte 300 de lei din restanța salarială și promisiunea că se fac demersuri pentru a primi și bonuri de masă pentru una din lunile restante, precum și bonuri-cadou în valoare de 600 lei, de asemenea restante.

În cazul tichetelor de masă și tichetelor-cadou, conducerea firmei emitente trebuie să își dea acordul ca Regia Autonomă pentru Activități Nucleare să achite contravaloarea lor, la sfârșitul lunii, atunci când se așteaptă ca în conturile companiei să intre suma de 25 de milioane de lei, alocată de Guvern, dar care este blocată la Ministerul de Intene.

În vederea soluționării revendicărior angajaților RAAN, sindicatele au obținut, vineri, aprobări pentru noi proteste, care se vor desfășura în perioada 10 – 14 august.

Astfel, potrivit documentului aprobat de Primăria Drobeta Turnu Severin, de luni până vineri, în fiecare zi, între orele 8.00 – 10.00, în fața sediului central al RAAN vor protesta aproximativ 600 de angajați.

„Scopul adunării publice (pichetare) îl constituie manifestarea (protestul) în legătură cu asigurarea protecției sociale în caz de disponibilizare pentru tot personalul Romag Prod, crearea de noi locuri de muncă în județ, plata în timp util a drepturilor salariale și de natură salarială restante”, se arată în solicitarea sindicatelor RAAN, aprobată de Primăria Drobeta Turnu Severin.

Protestele salariaților de la RAAN au început în 13 iulie, de atunci având loc mai multe acțiuni pe platformele Romag Prod și Romag Termo și două marșuri.

Conform actelor normative aprobate de Guvern, RAAN ar urma să se închidă controlat, iar angajații ar urma să primească până la 24 de salarii medii pe economie.

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, care este unicul furnizor de agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, prin platforma Romag Termo, a reziliat contractul de furnizate a agentului termic în Drobeta Turnu Severin, în 17 februarie 2015, iar conform actului, apa caldă și căldura urmează să fie oprite în municipiu de la sfârșitul lunii august.

Închiderea controlată a RAAN înseamnă disponibilizarea majorității salariaților, care ar urma să primească, în funcție de vechime, până la 24 de salarii medii pe economie, drept plată compensatorie.

RAAN a intrat în insolvență în septembrie 2013, având datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenței, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al RAAN la momentul declanșării procedurii de insolvență se aflau peste 300 societăți comerciale, dar și instituții publice și administrații locale și bănci care au avut relații contractuale cu RAAN.

Înainte de intrarea în insolvență, RAAN avea aproape 2.700 de angajați, acum numărul acestora fiind de 2.400.

Peste 2.000 de angajați ai RAAN ar urma să fie disponibilizați, în două etape, până în 31 martie 2016, potrivit unui document al Adunării creditorilor RAAN, care a aprobat planul de disponibilizări întocmit de către administratorul special al companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”