Dominic Fritz nu își poate prelua încă mandatul de primar. Tribunalul Timiș a amânat validarea

Dominic Fritz nu își poate prelua încă mandatul de primar. Tribunalul Timiș a amânat validarea
Primarul Timișoarei: În România, principalul obstacol acum nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin
Publicat: 27/10/2020, 18:58
Actualizat: 06/04/2021, 15:31

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, nu-și poate prelua încă mandatul de primar. Tribunalul Timiş a amânat marţi pronunţarea în legătură cu validarea sa în funcție. Mai multe contestații au fost depuse împotriva validării mandatului noului primar.

Dominic Fritz: „Este trist că Timișoara este printre ultimele capitale de județ din România care va avea primarul validat”

În postarea sa, primarul ales al Timișoarei a subliniat că este „trist” că orașul său este printre ultimele capitale de județ din România care va avea primarul validat

Este trist că Timișoara este printre ultimele capitale de județ din România care va avea primarul validat. Am convingerea că timișorenii nu și-au dorit asta”, a scris Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Fritz a felicitat-o pe colega sa de partid, Clotilde Armand, validată astăzi, definitiv, ca primar al sectorului 1.

Felicitări colegei mele Clotilde Armand, validată astăzi, definitiv, ca primar al sectorului 1, care a avut de învins mașinăria vechilor partide nu doar în alegeri, ci și în Justiție. Împotriva ei au fost depuse 122 de contestații, nici una cu succes. Aștept și eu validarea mandatului meu de primar al Timișoarei, contestată de trei persoane care resping dreptul meu de cetățean european de a participa la alegerile locale, consfințit de tratatele europene, Constituția României și legea alegerilor locale”, a mai scris acesta.

Pronunțarea instanței va avea loc mâine. Nu am îndoieli că dreptul meu la candidatură va fi validat din nou, după ce deja a fost admis dosarul meu de candidatură, validată victoria mea pe baza acestui dosar, și, după ce am fost înscris din oficiu pe lista electorală a orașului, tocmai pentru că trăiesc aici”, a mai scris primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase