Dosarul de corupție al fostului ministru Dan Șova va fi rejudecat de la zero

Publicat: 21/10/2019, 12:08

Un singur judecător a cerut trimiterea unor întrebări CJUE și suspendarea cauzei.

Fostul ministru al Transporturilor a cerut, în baza deciziei Curții Constituționale pe completurile specializate de 3, prin intermediul avocaților, admiterea apelului și desființarea deciziei anterioare a Instanței Supreme, care îl condamnase în iunie la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Totodată, atât avocații lui Șova, cât și procurorul DNA au cerut ÎCCJ retrimiterea dosarului CET Govora la instanța de fond, respectiv Curtea de Apel București.

Dan Șova a fost prezent, luni, la ÎCCJ, însă nu a făcut declarații în fața instanței și nici în fața jurnaliștilor.

Fostul ministru beneficiază astfel a doua oară de deciziile Curții Constituționale referitoare la completurile de la Înalta Curte de Casație, după ce a fost pus în libertate în decembrie 2018, când instanța supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestației în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curții Constituționale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători.

Dan Șova a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanța supremă a admis contestația în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase