Dr Emilian Imbri: Germania vorbește deja de valul 5, dar noi nu suntem în stare să îl terminăm pe acesta / Ne-am obișnuit cu numărul de morți

Dr Emilian Imbri: Germania vorbește deja de valul 5, dar noi nu suntem în stare să îl terminăm pe acesta / Ne-am obișnuit cu numărul de morți
Sursă FOTO: medichub.ro
Publicat: 18/11/2021, 12:00

Lipsa de cunoștințe medicale minime și de igienă corespunzătoare în rândul populației vor conduce „încet-încet” la un dezastru în România, unde autoritățile „au scăpat din mână” controlul pandemiei, a avertizat doctorul Emilian Imbri. Deja Germania vorbește de valul 5 al pandemiei, „dar noi nu suntem în stare să îl terminăm pe acesta, valul 4”, a spus medicul, joi dimineață, la B1Tv.

Întrebat cât de departe se poate ajunge dacă oamenii vor continua să ignore măsurile de prevenție, Imbri a răspuns: „Să știți că la un moment dat nu mai contează variantele”.

„Am citit într-un comunicat că undeva în Franța s-ar fi decelat prin analizele respective o altă variantă de SARS-CoV-2, deocamdată nu este nimic oficial și nici nu au spus că ar fi ceva îngrozitor, și noi rămânem cu ce avem în România”.

„Ne-am obișnuit cu numărul de morți”

„Contează că datorită modului nostru de a ne comporta și faptul că ne-am obișnuit cu Delta, (…) ne-am obișnuit cu numărul de morți, ne-am obișnuit cu faptul că există această tulpină și, ca atare, vom continua să circulăm, așa cum circulăm, vor veni sărbătorile de iarnă, când chiar dacă nu va fi așa o spectaculoasă mișcare browniană, tot ne vom relaxa în continuare, că am obosit de atât stres, și atunci sigur că se va transmite în continuare această variantă și tot timpul ne vom îmbolnăvi”, a spus medicul.

El a adăugat că are colegi care sunt la a treia îmbolnăvire. „Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori, probabil că o să ne vaccinăm a patra oară ș.a.m.d. Vaccinul te scapă de spital, te scapă să ajungi cumva în stare gravă. În rest, vedeți că se ia indiferent dacă ai trecut prin boală, indiferent dacă ai trecut prin boală și te-ai vaccinat, virusul se ia dacă nu respecți elementarul gest pe care trebuie să îl faci, să pui masca și să nu te îmbulzești sau să nu te apropii foarte mult de ceilalți”, a mai spus medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase