Dragomir, după vizita la Udrea: „Niciodată nu o găsesc tristă”

Dragomir, după vizita la Udrea: „Niciodată nu o găsesc tristă
Publicat: 20/03/2015, 14:23

Elena Udrea, arestată preventiv din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, a fost vizitată, vineri, de mama ei, dar și de Ruxandra Dragomir, aceasta spunând că i-a adus flori, „pentru că îi plac foarte mult”, dar și un pachet cu alimente.

Întrebată care este starea Elenei Udrea, în condițiile în care este de trei săptămâni în arest, Ruxandra Dragomir a spus: „Eu tot timpul mă aștept să o găsesc altfel, poate puțin tristă, dar nu este cazul (…) Condițiile din arest nu s-au schimbat, dar probabil că se vor schimba și datorită ei”.

Întrebată cum a putut Elena Udrea să își aranjeze părul și să aibă „bucle” când a fost dusă joi la DNA pentru confruntarea cu denunțătorii săi, Ruxandra Dragomir a spus că i-a plăcut schimbarea de look a prietenei sale.

„După ce stai trei săptămâni în arest, să ieși cu așa look impecabil, ca o zeiță, eu cred că este mare lucru”, a adăugat Dragomir.

Ea a precizat că a vorbit cu Elena Udrea despre arestul preventiv, care este un abuz pentru toți cei care ajung acolo și, până la urmă, se dovedește că sunt nevinovați.

„Ori de câte ori vin aici, la arestul preventiv, am o strângere de inimă, nu îmi place deloc, dar după ce o văd pe ea, plec optimistă”, a mai spus Ruxandra Dragomir.

Ea a adăugat că mai sunt doar câteva zile și va expira, în 26 martie, mandatul de arestare al Elenei Udrea, iar procurorii vor decide dacă cer prelungirea acestuia sau nu.

„Dar, din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, ați văzut și opinia avocatului, Elena Udrea nu are de ce să mai rămână în arest preventiv (…) Noi am spus de la bun început că acest arest preventiv este un abuz, denunțurile sunt mincinoase. Am spus lucrul acesta neștiind ce se va întâmpla ulterior cu confruntările, pentru simplul fapt că am încredere în Elena. Sigur că eu am crezut în ea și cred în continuare în ea, și cred foarte mult că aceste denunțuri nu și-au atins scopul”, a adăugat Dragomir.

Întrebată despre faptul că procurorii nu au cerut pentru Elena Udrea prelungirea măsurii arestului la domiciliu în dosarul „Microsoft”, Ruxandra Dragomir a spus: „Nu știm, deocamdată, de lucrul acesta, nu l-am discutat”.

În ceea ce privește confruntările Elenei Udrea cu denunțătorii săi, care au avut loc joi la DNA, Ruxandra Dragomir a spus că denunțurile au fost demontate.

„Confruntările au fost pur și simplu demolate. Domnul Gărdean a spus, într-adevăr, că i-a dat o geantă domnului Nastasia, dar care nu avea destinația Elena Udrea, deci probabil geanta s-a oprit la domnul Nastasia. Ana Maria Topoliceanu a infirmat teza că i-ar fi plătit acea petrecere la Predeal Elenei Udrea. Ștefan Lungu a spus că, într-adevăr, s-au făcut niște plăți, de care Elena Udrea nu a știut și nu a cerut niciodată să se facă acele plăți. Deci, pur și simplu, toate acele denunțuri au fost demolate, demontate”, a adăugat Dragomir.

Ea a adăugat că aceste persoane au ajuns să facă declarații mincinoase, probabil, în urma presiunilor sau pentru că au fost „niște oameni slabi”.

„Ne întrebăm și noi cum au ajuns să facă acele declarații mincinoase. Probabil în urma presiunilor pe care le-au primit sau probabil au fost niște oameni slabi, care nu au avut curajul să își asume faptele pe care, probabil, le-au făcut și s-au folosit de numele Elenei Udrea”, a mai spus Ruxandra Dragomir.

Ea a mai spus că, joi, confruntarea Elenei Udrea cu Ana Maria Topoliceanu a fost „decentă”. „Ana Maria Topoliceanu nu și-a susținut denunțul pe care l-a făcut”, a adăugat Dragomir.

Elena Udrea a fost confruntată joi, la DNA, cu denunțătorii Ștefan Lungu, fostul ei consilier de la Ministerul Dezvoltării, cu Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării și Turismului Gheorghe Nastasia și omul de afaceri Adrian Gărdean.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, spunea că întrebările au fost legate de mita pe care ar fi primit-o fostul ministru într-o geantă și de cheltuielile legate de ziua ei de naștere la Predeal. Stribela a precizat că în cele aproximativ opt ore de confruntări au fost adresate sute de întrebări, atât de procurori, cât și de avocați.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea este acuzată, printre altele, în dosarul „Gala Bute”, că ar fi primit mită un comision de 10% din contractele atribuite către firmele Termogaz Company și Kranz Eurocenter, în cadrul programului „Schi în Carpați”. Adrian Gărdean, reprezentantul Termogaz Company, i-ar fi adus la minister 900.000 de euro, într-o geantă, pe care i-ar fi înmânat-o secretarului general Gheorghe Nastasia, care i-ar fi dat-o apoi fostului ministru.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

În același dosar sunt arestați preventiv fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Ștefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheoghe Nastasia și primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriță, sunt cercetați în arest la domiciliu.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obținute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

În dosarul „Microsoft”, Elena Udrea a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanța a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York