DRAMĂ. O româncă venită din Bergamo în Genova cu fiica ei grav bolnavă este alungată de vecini: Ne tratează ca pe niște leproase. Spun că îi infectăm cu coronavirus

DRAMĂ. O româncă venită din Bergamo în Genova cu fiica ei grav bolnavă este alungată de vecini: Ne tratează ca pe niște leproase. Spun că îi infectăm cu coronavirus
Andreea și Irene, la spitalul din Genova
Publicat: 22/04/2020, 08:59
Actualizat: 07/04/2021, 01:13

O româncă stabilită  în Italia a fost nevoită să se mute din Bergamo în Genova, din cauză că fiica ei a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. Astfel că cele două s-au mutat din focarul principal de coronavirus al Italiei, pentru ca Irene, fata de 12 ani să primească îngrijiri medicale. Mama acuză că vecinii din Genova se comportă cu ele îngrozitor pentru că vin dintr-o zonă de risc de infectare cu noul coronavirus.

Andreea se află de 15 ani în Italia, este căsătorită cu un italian și are 2 fiice. În prezent, femeia trăiește o dramă pentru că fiicei sale de 12 ani i-a fost depistată o tumoare pe creier. Pe lângă această tragedie, femeia trebuie să se confrunte și cu furia oamenilor de Genova care o discriminează pentru că vine din Bergamo, focarul de coronavirus al Italiei.

După ce fetița a fost diagnosticată cu o tmoare pe creier, familia a căutat un spital care o poate ajuta. Așadar au ajuns în Genova, unde fetița a fost operată în luna februarie.

„La finalul lunii ianuarie, fiica mea Irene și-a dat seama că nu mai poate vedea cu ochiul stâng. După mai multe examene medicale, din păcate, am descoperit că era vorba despre o tumoare pe creier. În urma confirmării diagnosticului, am început să ne informăm pentru a găsi unitatea spitalicească cea mai specializată în acest tip de patologii și, astfel, ne-am adresat spitalului Gaslini din Genova. În data de 4 februarie a fost internată, iar pe 12 februarie a fost supusă intervenției chirurgicale pentru a elimina 80% din tumoare. Operația a fost reușită din punct de vedere tehnic, dar după ce au dus-o la Terapie Intensivă, la ora 1:00 noaptea ne-au anunțat că fiica noastră rămăsese paralizată cu jumătate din corp, nu putea mișca brațul și piciorul drept, iar medicii se temeau că avea o hemoragie. În urma verificărilor efectuate ulterior, hemoragia a fost infirmată”, spune Andreea.

Teama ne coronavirus naște monștri 

Acum, Irene își poate mișca brațul și piciorul, după ce a făcut terapie. Tânăra va mai fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se extirpa și partea rămasă de tumoare, iar apoi va face un an chimioterapie. Andreea a rămas cu Irene în Genova, în timp ce tatăl se află cu cealaltă fiică în Bergamo. Românca stă cu chirie într-o casă din vecinătatea spitalului, unde trebuie să suporte tratamentul de nedescris al vecinilor, care le acuză că îi pot îmbolnăvi cu coronavirus: „Ne tratează ca pe niște leproase din cauza pandemiei”.

Andreea și Irene nu au coronavirus, dar vecinii și chiar și polițiștii se comportă cu ele ca și cum ar fi un pericol public:

„Ne-au trimis acasă poliția și carabinierii, ne spun că le facem scârbă și că trebuie să plecăm, că vor face tot ce pot pentru a ne face să plecăm din oraș. O femeie mi-a spus că nu o interesează deloc de problemele de sănătate ale fiicei mele, iar doi polițiști ne-au rugat să ne punem în pielea localnicilor, să ne gândim cum am trăi noi știind că o familie infectată cu noul coronavirus din Genova vine la Bergamo. Dar noi nu suntem infectate, ne aflam aici deja când au fost introduse măsurile de restricție și nu am fugit de acolo pentru a merge la o casă de vacanță când a fost impusă carantina”, spune Andreea.

Românca spune că s-ar întoarce în Bergamo, dar este legată de spitalul din Genova din cauza problemelor de sănătate ale fiicei sale. Modul în care este tratată îi provoacă foarte multă durere, a mprturisit Andreea pentru Bergamo News.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control