Drama unei femei din Iași care și-a pierdut copiii în urma unei decizii a Curții de Apel București: I-au trimis în Spania, la fostul concubin, un șomer anchetat pentru fraudă

Drama unei femei din Iași care și-a pierdut copiii în urma unei decizii a Curții de Apel București: I-au trimis în Spania, la fostul concubin, un șomer anchetat pentru fraudă
Publicat: 04/04/2017, 19:49
Actualizat: 05/04/2017, 09:14

Magistrații Curții de Apel București au decis că Simona Sandu trebuie să se despartă de fiicele sale, Maria și Rocia, în vârstă de 6 și 8 ani. Minorele ar urma să se întoarcă în Spania, la tatăl lor, de unde, spune Simona Sandu, au plecat toate trei cu acordul fostului concubin, anchetat pentru fraudă imobiliară.

La Iași fetele mergeau la școală, erau îngrijite, în Spania însă vor locui într-o casă fără apă și curent, spune mama lor, Simona Sandu. Din momentul pronunțării, Simona Sandu are zece zile la dispoziție să trimită copiii în Spania.

Simona Sandu a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că a venit în România în urmă cu doi ani alături de cele două fiice ale sale. Au plecat din Murcia, Spania, după ce Simona și-a dat seama că nu pot trăi într-o casă în pădure, fără apă și curent electric. Tatăl fetițelor ar fi semnat atunci o procură prin care era de acord cu vizita fetelor în România și cu stabilirea domiciliului lor la Iași, dacă fetițele se vor obișnui. În doar câteva luni, Maria și Rocia s-au adaptat, și au fost înscrise la grădiniță și la școală.

Pentru a fi sigură că nu va avea probleme, Simona a decis să deschidă un dosar la o instanță ieșeană pentru custodie comună, însă atunci a aflat că este acuzată de răpire internațională și că numele său apare într-un dosar la Tribunalul București.

După mai bine de un an de procese, în luna februarie a acestui an, magistrații Tribunalului București au decis ca domiciliul stabil al celor două minore să fie la Iași, în România. Decizia fost atacată la Curtea de Apel București, iar judecătorii au dat un verdict complet diferit, astfel că fetițele trebuie să se întoarcă în Spania.

„Am fost cu doamna avocată să spun adevărul meu, doamnele judecătoare nu au vrut să mă bage în seamă nici pe mine, nici pe avocata mea. I-au dat lui dreptate (fostului concubin – n. r.), dreptate pe care nu o să o aibă niciodată. Mi-au spus că fetele trebuie să se întoarcă în Spania, să le crească tatăl lor, care niciodată nu a pus mâna pe ele”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, Simona Sandu, femeia nevoită să se despartă de cele două fiice, una dintre ele având diabet insulino-dependent.

„În prima instanță am câștigat pentru că doamnele judecător de acolo s-au uitat pe fiecare hârtiuță pe care eu am depus-o la dosar. Au audiat-o pe fata cea mare și le-a spus că e bine cu mine acasă. Acum nu au citit dosarul, nici măcar nu s-au uitat. Au dat o sentință și atât, nu s-au mai uitat în spate”, a mai spus Simona Sandu.

Potrivit acesteia, decizia de la Curtea de Apel București ar fi fost luată în aproximativ zece minute.

În prezent, Simona Sandu așteaptă motivarea instanței și spune că după zece zile de la primire va trebui să trimită fetele în Spania, într-o casă fără apă și curent.

Potrivit femeii, viața Mariei, fiica în vârstă de 8 ani, este în pericol în Spania, deoarece fata face patru doze de insulină în fiecare zi, iar în România tratamentul este decontat, în schimb, în Spania, nu este plătit de stat, iar tatăl fetițelor nu are niciun venit.

Femeia mai spune că fostul ei concubin este acuzat de fraudă imobiliară, după ce ar fi înșelat peste 800 de familii, promițându-le că le va construi locuințele. Simona este de părere că singurul motiv pentru care Antonio vrea să aibă custodia fetițelor este ca să scape de închisoare.

„Fetele au discutat cu el aseară la telefon, după ce le-am spus ce a decis instanța. L-au rugat să le lase acasă că le e bine aici. Nici nu a vrut să le asculte. Au plâns toată noaptea și mă rugau să fac ceva, să nu mă opresc, să nu le las să plece. El are o casă construită ilegal, dacă vine primăria și îi dărâmă casa, unde se duc fetele mele? Mai are doi copii pe care i-a abandonat. Vrea fetele ca să îmi facă rău și ca să se salveze de procesul pe care îl are. Dacă îmi ia fetele el scapă din închisoare. Până cresc fetele nu or să îl bage în pușcărie, de aia le vrea. Ăsta este interesul lui, să îmi facă mie rău și fetelor”, spune femeia cu ochii în lacrimi.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase