DRUMURI ÎNCHISE. Cod PORTOCALIU în 9 județe. 10.000 de oameni, izolați în Botoșani. Reacția premierului: „Cei de la consiliile județene să lase porcul și țuica”

DRUMURI ÎNCHISE. Cod PORTOCALIU în 9 județe. 10.000 de oameni, izolați în Botoșani. Reacția premierului: Cei de la consiliile județene să lase porcul și țuica
Publicat: 20/12/2012, 18:46
Actualizat: 30/07/2014, 00:18

Nouă județe se află joi sub atenționare cod galben de ninsori și vijelie. În Botoșani peste 10.000 de oameni sunt izolați. Nouă drumuri naționale au fost închise din cauza viscolului și a zăpezii.

Premierul Ponta a cerut prefecților și directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale să se ocupe mai întâi de deszăpezire și abia apoi să acorde interviuri în presă, atenționându-i și pe șefii de consilii județene să se implice, nu să stea doar cu „porcul și țuica”.

gândul vă prezintă în timp real situația de la nivel național


UPDATE 14:50 Aproximativ 10.000 de persoane din cinci localități din județul Botoșani sunt izolate

Aproximativ 10.000 de persoane din cinci localități din județul Botoșani sunt izolate de patru zile, din cauza ninsorilor abundente, jandarmii și angajați ai ISU mergând în zonele respective cu mii de pâini, dar și ulei și orez pentru locuitori.

UPDATE 14:30 Cum va fi vremea în următoarele zile

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi rece, geroasă mai ales noaptea, în jumătatea de est a țării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice și estice și doar temporar noros în restul teritoriului. Va ninge slab, îndeosebi în cursul zilei, în Moldova și Dobrogea, local în Muntenia și izolat în Transilvania. Vântul va sufla în general moderat în sud-est și va fi slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade, mai coborâte în Moldova și în estul Transilvaniei. În zonele joase local se va semnala ceață și chiciură.

UPDATE 14:20 Zece unități de învățământ din Vaslui, închise din cauza zăpezii

Zece unități de învățământ din județul Vaslui și-au suspendat cursurile, joi, în condițiile în care microbuzele cu care sunt transportați la școală elevii și profesorii nu au putut circula din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

UPDATE 14:05 Peste o mie de persoane sunt izolate în Galați. În Vrancea 8.000 de locuințe au rămas fără curent

Peste o mie de persoane din cinci localități din județul Galați sunt izolate, joi, din cauza viscolului, iar un drum național este blocat, în timp ce în județul Vrancea opt mii de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică în urma avariilor la rețelele de electricitate, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Galați, cinci localități din județ sunt izolate după ce mai multe sectoare de drum județean au fost înzăpezite. Este vorba despre localitățile Cârlomanești, Roșcani, Pleșa, Slivna, Cruceanu și sectoarele de drum DJ 240 Cârlomănești-Cerțești, DJ 242 A Rădești-Berești-Gănești, DJ 242 B Pleșa-Berești, DJ 42 C Pleșa-Aldești, DJ 242 D Suceveni-Băneasa, DJ 242 E Băneasa-Roșcani-Oancea, DJ 251 G Vârlezi-Corni, DJ 251 H Corod-Valea Mărului, DJ 252 H Tecuci-Furceni, 252 I Poiana-Vișina, DJ 254 Ivești-Călmățui.

În localitățile respective locuiesc peste o mie de persoane.

În județul Vrancea, peste 8.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică joi, din cauza avariilor în rețelele de electricitate, provocate de viscol.

UPDATE 13:45 MAI a desfășurat misiuni de aprovizionare a populației din județul Botoșani

Ministerul Administrației și Internelor a desfășurat în județul Botoșani, în cursul zilelor de 19 și 20 decembrie misiuni de aprovizionare a populației aflate în dificultate din cauza căderilor masive de zăpadă.

Astfel, 3000 de pâini și o tonă de alimente provenind de la Cantina Municipiului Botoșani au fost trimise cu jandarmi și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În cursul zilei de miercuri aproximativ 50 de jandarmi au desfășurat misiuni de aprovizionare a populației din localitatea Horodiștea, în zonă fiind trimise 1000 de pâini, dar și o tonă de alimente de bază precum ulei, zahăr, făină și orez.

Joi, din dispoziția ministrului Dușa, alte 1.000 de pâini sunt transportate în Havârna, localitate ce urmează să fie redeschisă circulației, operațiunea fiind derulată de trei autovehicule cu 18 jandarmi. De asemenea, lucrătorii ISU Botoșani sunt în drum către comuna Coțușca pentru transportul a 1000 de pâini către locuitorii comunei.

UPDATE 13:30 ANM a prelungit codul portocaliu pentru județele Buzău și Vrancea până la ora 19:00, pentru celelalte zone urmând ca această avertizare să fie ridicată, a anunțat la Guvern conducerea administrației.

Începând cu joi, ora 20.00, pentru județele Buzău, Galați, Brăila, Vrancea și Ialomița va fi emis cod galben de vânt puternic, care va fi menținut până spre miezul nopții.

UPDATE 12:50 Ponta cere prefecților să dea interviu doar după deszăpezire, iar șefilor CJ să lase porcul și țuica

Premierul Ponta a cerut prefecților și directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale să se ocupe mai întâi de deszăpezire și abia apoi să acorde interviuri în presă, atenționându-i și pe șefii de consilii județene să se implice, nu să stea doar cu „porcul și țuica”.

„Întâi deszăpeziți și după aia dați interviuri. Domnii prefecți de la Botoșani și Neamț – o să fac o analiză să văd cât și-au făcut treaba ca prefecți, dar mă deranjează că întâi vorbesc și după aia fac treabă. Toată lumea întâi face treabă și după aia vorbește, că altfel ne încurcăm în declarații. La fel și la CNADNR, domnul director, întâi deszăpeziți și după aia intrați la televizor, ca să știm ce spunem întâi, că în rest stăm la televizor și spunem ce nu facem”, a spus Ponta, la comandamentul de iarnă organizat joi la Guvern.

UPDATE 12:10 Mai multe localități din Constanța și Tulcea au rămas fără curent

Un număr de 17 localități din județele Constanța și Tulcea nu sunt alimentate cu energie electrică, joi, din cauza avariilor apărute la rețelele de electricitate, în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE 11:25 Trei drumuri naționale și patru județene, închise în Vaslui; trei localități nu au energie electrică

Trei drumuri naționale și patru județene sunt închise, joi, în Vaslui, din cauza viscolului, iar trei localități nu au curent electric de mai bine de patru zile întrucât echipele de intervenție ale E.ON nu au reușit să ajungă la avarii, transmite corespondentul Mediafax.

Traficul rutier a fost blocat, joi, din cauza viscolului, pe trei drumuri naționale din sudul județului Vaslui, respectiv DN 24A Murgeni – Fălciu, DN26 Murgeni-Blăgești, spre județul Galați, și DN 11A Bârlad – Podu Turcului, spre județul Bacău.

De asemenea, circulația pe patru drumuri județene este blocată, utilajele intervenind pentru deszăpezirea acestora. Este vorba de DJ 242G Vinderei – Brădești, DJ 244H Viișoara – Găgești, DJ 244K Oltenești – Vinețești – Zgura și DJ 244G Albești – Crasna.

Totodată, trei localități din zona centrală a județului, respectiv Lacu Babei, Fântâna Blănarului și Teișoru, nu au energie electrică de patru zile.

UPDATE 11:20 ANM: Cod PORTOCALIU de viscol, cod galben de ninsori și vânt puternic

Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungită joi, până la ora 13.00 în județele Brăila, Buzău și Ialomița și până la ora 10.30 în Galați și Vrancea.

În județele Brăila, Buzău și Ialomița, între orele 9.00 și 13.00 va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susținute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră la rafală, temporar viscolind și spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

De asemenea, județele Galați și Vrancea sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 10.30.

UPDATE 11:10 Un număr de 25 de comune din județul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică

Un număr de 25 de comune din județul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică joi, din cauza viscolului care a produs avarii la rețeaua de electricitate, iar traficul rutier pe un drum național și unul județean este închis.

Printre localitățile afectate se află Robeasca, Țintești, Pogoanele, Cilibia, Roseti, Padina sau Scutelnici.

Angajații de la Electrica se află pe teren pentru remedierea avariilor, însă din cauza viscolului intervenția acestora este anevoioasă.

UPDATE 10:55 Autoritățile bulgare au oprit intrarea tuturor vehiculelor prin PTF Giurgiu și Vama Veche

Autoritățile bulgare au oprit intrarea tuturor vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu și Vama Veche, din cauza ninsorii și a viscolului.

UPDATE 10:15 Nouă drumuri naționale sunt închise, în această dimineață, din cauza viscolului și a zăpezii, informează Infotrafic.

Drumurile naționale închise sunt: DN41 Oltenița (județul Călărași) – Daia (județul Giurgiu); DN3 Fundulea – Lehliu – Călărași – Chiciu (județul Călărași); DN24C Rădăuți-Prut – Manoleasa (județul Botoșani); DN23B Măicănești – Ciorăști (drum național secundar, cu trafic redus, în județul Vrancea); DN23A Focșani – Tătăranu (drum național secundar, cu trafic redus, în județul Vrancea); DN24A Murgeni – Rânzești (în județul Vaslui); DN11A Bârlad – Podu Turcului (în județul Vaslui); DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni (în județul Vrancea) și DN2L Tișița – Panciu (în județul Vrancea).

De asemenea, pe DN24B Huși – Vama Albița a fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. În plus, Infotrafic îi sfătuiește pe șoferii care se deplasează pe DN15, în județul Mureș, să fie prudenți și să reducă viteza întrucât între Ungheni și Iernut se semnalează ceață densă (vizibilitate sub 50 de metri).

De asemenea, autoritățile române au suspendat temporar circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, aseară, în județele Constanța, Călărași și Giurgiu, pe DN5, DN39, DN38 și DN3 (drum închis la această oră pe tronsonul Chiciu-Fundulea), pentru a evita blocarea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Vama Veche, Negru Vodă și Silistra.

UPDATE 10:00 În județul Brăila, 40 de localități au rămas fără curent electric și mai multe școli au fost închise

Un număr de 40 de localități din județul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza vântului puternic care a produs avarii la rețeaua de electricitate, iar mai multe școli din localitățile Ianca și Mărașu sunt închise.

UPDATE 09:50 Vrancea: Traficul pe trei drumuri naționale și șapte drumuri județene, închis din cauza viscolului

Traficul rutier pe trei drumuri naționale și șapte drumuri județene din Vrancea este închis, joi dimineață, din cauza viscolului puternic, măsura fiind luată preventiv de autoritățile județene pentru a preveni blocajele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Vrancea, Bogdan Toader, joi dimineață circulația este închisă pe DN 23 B, între localitățile Măicănești și Ciorăști, DN 23 A între Maicănești și Tătăranu, DN 2 N Bogza – Căiata – Dumbrăveni, iar pe DN 2 L între Tișița și Panciu au fost impuse restricții pentru mașinile cu greutate mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, șapte drumuri județene au fost închise circulației din cauza viscolului din ultimele ore. Este vorba despre DJ 205 E din DN2 – Răchitosu – Ciușlea, DJ 204 D Focșani – Suraia, DJ 204 E Haret – Panciu, DJ 204 G Mircești – Rădulești, DJ 205 H Domnești – Păunești, DJ 205 E din DN 2 până la Țifești și DJ 119 C din DN 2 până la Ruginești.

UPDATE 09:30 Avertizare COD PORTOCALIU de VISCOL, în Brăila, Buzău, Ialomița, Galați și Vrancea

Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungită joi, până la ora 13.00 în județele Brăila, Buzău și Ialomița și până la ora 10.30 în Galați și Vrancea, scrie Mediafax.

În județele Brăila, Buzău și Ialomița, între orele 9.00 și 13.00 va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susținute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră la rafală, temporar viscolind și spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. De asemenea, județele Galați și Vrancea sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 10.30.

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisă miercuri pentru județele Constanța, Tulcea, și Călărași a fost ridicată joi dimineață. Avertizarea cod galben de ninsori și vânt puternic emisă marți pentru Dobrogea, sudul și estul Munteniei și sudul Moldovei rămâne în vigoare până joi, la ora 20.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA