Ea l-a denunțat pe Nichita la DNA. Ce relație a avut primarul cu angajata de 33 de ani

Ea l-a denunțat pe Nichita la DNA. Ce relație a avut primarul cu angajata de 33 de ani
Publicat: 02/05/2015, 12:32

Potrivit unor surse judiciare, Adina Samson, în vârstă de 33 de ani, șefa Serviciului Managementului Calității din cadrul Primăriei ieșene, l-ar fi denunțat pe edilul Gheorghe Nichita la DNA, după ce ar fi constatat că este în permanență urmărită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, potrivit unor angajați ai Primăriei, Gheorghe Nichita și Adina Samson aveau o relație amoroasă de câțiva ani, biroul unde lucrează femeia fiind alăturat celui al primarului, însă, întrucât avea bănuieli că Adina Samson îl înșeală, Nichita i-ar fi făcut cadou acesteia un telefon mobil pe care i-a instalat un program informatic, cu scopul de a o supraveghea.

Aceleași surse spun că polițiștii locali o urmăreau pe Adina Samson, pentru a-i raporta primarului cu cine se întâlnește femeia și unde se află aceasta.

Totodată, primarul Iașiului, prin aplicațiile instalate pe telefonul mobil al femeii, avea acces la conținutul e-mail-urilor și mesajelor SMS trimise sau primite de către Adina Samson, mai spun sursele menționate.

Primarul Gheorghe Nichita a divorțat anul trecut, fosta sa soție fiind profesoară la un liceu din Iași.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajații Poliției Locale, instituție subordonată Primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Joi după-amiază, primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupție de la vila sa din Copou și adus la București pentru audieri. După mai mult de șapte ore de audieri, el a fost reținut, fiind suspectat de abuz în serviciu și urmând a fi prezentat, vineri, la Tribunalul București, cu propunere de arestare.

Alături de el, vor fi aduși în fața instanței și șeful Poliției Locale ieșene, Liviu Hliboceanu, și adjunctul său, Ștefan Avîrvarei, reținuți în cursul serii de joi în același dosar.

Tot joi, procurorii DNA i-au ridicat pentru audieri în acest dosar pe trei șefi de servicii din cadrul Primăriei Iași, între care și Adina Samson. Alături de Samson au fost ridicați Dumitru Tomorug și Eugen Chișcă.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el, au fost reținuți directorul general al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale) și abuz în serviciu, și Ștefan Avîrvarei, șef servicu în cadrul Poliției Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzând de funcția deținută, în mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu și Avîrvarei, dar și pe alți angajați ai Primăriei să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite. În aceeași perioadă, Nichita, cu intenție, i-a determinat pe ceilalți doi inculpați să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

În cursul lunii martie 2015, spun anchetatorii, Ștefan Avîrvarei a dat ajutor unei persoane necunoscute din cadrul Primăriei municipiului Iași, pentru ca aceasta, la instigarea primarului, să facă transferuri bancare în valoare de 2.000 de lei în contul unui angajat al unei instituții publice, aflată în subordinea edilului. Suma de bani reprezenta cheltuielile făcute de angajatul respectiv în timpul activităților de supraveghere.

Nichita Gheorghe era ținut la curent cu activitățile de supraveghere, în timp real, continuau și atunci când acesta era plecat din localitate, potrivit DNA.

În cursul lunii aprilie 2015, pentru a avea un control permanent asupra activităților zilnice ale persoanei supravegheate, Avîrvarei, determinat de Nichita, a achiziționat un program informatic conceput în scopul de a asigura accesul fără drept la un sistem informatic și a deținut această aplicație pe care a pus-o ulterior la dispoziția acestuia din urmă, în același scop. Această aplicație de tip „spy”, a fost instalată din dispoziția lui Nichita pe un telefon mobil ce a fost făcut cadou ulterior persoanei supravegheate.

În cursul aceleiași luni, primarul municipiului Iași l-a determinat pe Avîrvarei să acceseze fără drept sistemul informatic aparținând persoanei supravegheate, în scopul de a obține date informatice referitoare la locația GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicații Skype, WhatsApp.

Gheorghe Nichita este primar al Iașiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind și lider al organizației județene a partidului, dar și vicepreședinte la nivel național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun