Echipa proiectului laserului de la Măgurele, premiată la Gala Mediafax 2013

Echipa proiectului laserului de la Măgurele, premiată la Gala Mediafax 2013
Echipa de cercetători de la Măgurele care a adus în România cel mai puternic laser din lume a primit "premiul pentru forțarea limitelor" miercuri seară, la Gala Mediafax 2013, care are loc la Ateneul Român din București.
Publicat: 20/02/2013, 21:58
Actualizat: 03/07/2013, 17:13

Echipa de cercetători de la Măgurele care a adus în România cel mai puternic laser din lume a primit „premiul pentru forțarea limitelor” miercuri seară, la Gala Mediafax 2013, care are loc la Ateneul Român din București.

Jurnalistul MEDIAFAX Liviu Dădăcuș a înmânat „premiul pentru forțarea limitelor” echipei de la Măgurele care a adus în România cel mai puternic laser din lume. Florin Buzatu, Andrei Dorobanțu, Nicolae Victor Zamfir, Marius Enăchescu și Adrian Curaj sunt parte a unui proiect care, în 2012, a atras nu doar fonduri europene, ci și tehnologie de ultimă oră în România și au reușit să valorifice aici talentul și știința fizicienilor români.

La primirea premiului, echipa de cercetători a vorbit despre mândria pe care o simt în momentul în care ceea ce fac este recunoscut de o societate întreagă.

Membrii echipei au menționat că cel mai mare sprijin l-au avut din partea mass-media, care a primit proiectul cu foarte multă deschidere și i-a încurajat să creadă că sunt capabili să pună România pe o hartă a lumii științifice.

Ei au mai spus că a fost o perioadă de aproape cinci ani în care a trebuit să convingă comunitatea științifică internațională că echipa din România este capabilă să facă așa ceva.

Agenția de presă Mediafax, cel mai mare furnizor român de informație generalistă și de business, organizează, miercuri seară, Gala Mediafax 2013, eveniment dedicat valorilor și știrilor bune, în care sunt marcate principalele evenimente și sunt premiați eroii știrilor bune ale anului trecut.