EFECTELE #COVID-19. Pe ce mizează cei din E-Commerce-ul românesc, în timp de pandemie, pentru a se promova eficient. Unii nu vor plăti taxe

EFECTELE #COVID-19. Pe ce mizează cei din E-Commerce-ul românesc, în timp de pandemie, pentru a se promova eficient. Unii nu vor plăti taxe
Companiile din online-ul românesc vor investi mai mulți bani în perioada următoare în Google Ads (28,7%), în reclama pe Facebook și în SEO (câte 27,6%)
Publicat: 24/04/2020, 09:13

Pentru a gestiona mai bine impactul crizei generate de pandemia COVID-19, companiile din online-ul românesc vor investi mai mulți bani în perioada următoare în Google Ads (28,7%), în reclama pe Facebook și în SEO (câte 27,6%), în e-mail marketing (19,5%), în PR și branding (13,8%).

În plus, potrivit studiului realizat de agenția de marketing online și SEO TargetWeb în perioada 1-20 aprilie 2020, pe un eșantion format din 592 de companii care își desfășoară activitatea economică în mediul virtual, mai mult de jumătate dintre respondenți (50,6%) au afirmat că nu vor renunța la mijloacele de promovare pe care le-au utilizat până în momentul de față.

Pe de altă parte, 28,7% dintre respondenți afirmă că reclamele plătite pe Google și Facebook sunt mai puțin eficiente în această perioadă de criză.

Mai mult, 50% dintre respondenți afirmă că traficul lor pe website este în scădere, iar 33,3% dintre companii afirmă că au probleme cu aprovizionarea.

#Coronacriza și-a spus cuvântul în ceea ce privește veniturile

Conform rezultatelor cercetării, majoritatea respondenților au afirmat că au fost afectați puternic de criză, 28,6% având o scădere a venitului cuprinsă între 20 și 40%, iar un procent aproape la fel de mare (26,3%) au avut o scădere a încasărilor cuprinsă între 60 și 100%.

De cealaltă parte, 26,4% dintre intervievați au afirmat că au avut creșteri în această perioada, cuprinse între 20 și 40%.

Totodată, 18,4% dintre companiile participante la studiu au afirmat că au folosit certificatul pentru situații de urgență (CSU), pentru amânarea plăților la utilități și chirii.

Totuși, susțin cei de la Target Web, majoritatea participanților la studiu au precizat că nu au folosit această măsură (48,3%), iar în cazul unui procent format din 33,3% dintre companii nu se aplică această măsură.

Majoritatea companiilor chestionate (48,3%) afirmă că toți angajații lucrează de acasă, urmați de 34,5% – niciunul, 6,9% – mai puțin de jumătate dintre angajați, 5,7% – jumătate dintre angajați, 4,6% – mai mult de jumătate dintre angajați.

Cu toate acestea, majoritatea companiilor (44,8%) nu au luat în calcul disponibilizările pentru perioada următoare, 35,6% vor lua o decizie în funcție de cum va evolua criza, 10,3% vor face disponibilizări mai mult ca sigur, iar 9,2% încă nu știu ce decizie vor lua.

Câte firme din E-Commerce nu vor plăti taxele

Referitor la plata taxelor către stat până la 25 martie, majoritatea participanților la studiu (58,7%) și-au achitat contribuțiile, 18,4% – nu au plătit, dar vor plăti mai mult ca sigur, iar 11,5% nu au plătit deoarece așteaptă unele facilități din partea statului pentru perioada de criză.

La polul opus, doar 5,7% dintre companii au afirmat că nu au plătit, dar nici nu intenționează să plătească impozitele.

„Din păcate, trecem printr-o perioadă de cumpănă, iar tot mai mulți oameni conștientizează faptul că lumea nu va mai arăta la fel după trecerea pandemiei. Regulile sociale se vor schimba drastic, nu vom mai da noroc unii cu alții, nu ne vom mai săruta pe obraz, nici măcar nu vom mai pune mână pe produsele din magazin fără să avem echipament de protecție”.

„În viitorul apropiat, majoritatea produselor și serviciilor le vom achiziționa din mediul online, pentru a evita cât mai mult contactul fizic cu alte persoane. Consider că multe dintre industriile din România vor supraviețui pandemiei, însă tot în această perioadă, câștig de cauză vor avea companiile care vor ști cel mai bine să se adapteze la nevoile actuale ale societății.

„Totodată, companiile care activează în mediul online vor investi mai mult ca oricând în reclame pe Google, Facebook, în SEO, în PR etc., iar angajații în viitor vor fi plăți mai mult pe rezultate decât pe ore de lucru, mai ales că tele-munca va deveni o normalitate pe termen mediu și lung”, a afirmat Iulian Ghișoiu, directorul agenției SEO care coordonează site-ul targetweb.ro

Companiile participante la studiu provin din domenii de activitate, cum sunt E-Commerce (33,3%), online marketing (22,8%), turism, imobiliare, HoReCa, agricultură, adult, locuri de muncă, software, consultanță, transport, servicii web etc.

Majoritatea companiilor chestionate (93,1%) comercializează produse și servicii pe teritoriul României, dar și în Europa (11,5%), Ungaria (9,2%), Bulgaria (4,6%) sau Statele Unite ale Americii (4,6%).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...