Elevul de 14 ani ce și-a lovit un coleg care a murit la spital riscă să rămână repetent

Elevul de 14 ani ce și-a lovit un coleg care a murit la spital riscă să rămână repetent
Publicat: 17/05/2012, 04:56
Actualizat: 18/05/2012, 18:39

Elevul de 14 ani care și-a lovit, marți după-amiază, un coleg în abdomen, la o școală din Filiași, iar acesta a murit la spital, riscă să rămână repetent și să-i fie scăzută nota la purtare, decizia sancțiunii urmând să fie luată de o comisie de anchetă din unitatea școlară.

O comisie de anchetă constituită la nivelul unității de învățământ va decide sancțiunea pe care elevul o va primi, hotărârea urmând să fie luată la finalizarea cercetărilor efectuate de către procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisia de anchetă a fost constituită miercuri, iar din ea fac parte mai multe cadre didactie ale școlii, printre care și cei doi directori ai unității de învățământ. Membrii comisiei au început să facă verificări, iar în zilele următoare vor transmite rezultatul la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Elevul de 14 ani care și-a lovit un coleg a încălcat articolul 112, alin „l”, din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar pentru că a manifestat agresivitate în comportament față de colegi.

Potrivit directorului adjunct al școlii generale din Filiași, elevului i-ar putea fi scăzută nota la purtare și riscă să fie exmatriculat și chiar să rămână repetent.

„Elevului ar putea să-i fie scăzută media la purtare sub 6.00, iar asta ar însemna, potrivit regulamentului școlar, să rămână repetent. Decizia va fi luată de comisia de ancheta. Eu, personal, am să votez să nu fie lăsat repetent pentru că oricum este șocat după cele întâmplate și nu aș vrea să îl bulversăm mai rău. Vom lua decizia și în funcție de verdictul dat de procurori”, a declarat Dan Dinu, director adjunct al școlii generale din Filiași.

Un elev în vârstă de 14 ani de la o școală din Filiași a murit la spital, marți după-amiază, după ce s-a bătut în clasă cu un coleg. Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marți după-amiază, în jurul orei 16.00, la școala generală din Filiași, în pauză, imediat după ora de religie.

Mai multe persoane, între care profesoara de religie și asistenta de pe ambulanță, au fost audiate, miercuri, la școala din Filiași, acestea declarând că băiatul a primit o lovitură în abdomen, apoi a rămas fără aer.

După ce în noaptea de marți spre miercuri procurorii au audiat elevi care au asistat la incident, precum și pe profesoara de fizică, aceasta fiind de serviciu pe școală la momentul producerii incidentului, audierile de la școala din Filiași au continuat miercuri.

Procurorul Ion Popa Cună de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a spus că miercuri au fost audiate în școală mai multe persoane, între care profesoara de religie și asistenta de pe ambulanță.

El a precizat că, în urma audierilor, procurorii au stabilit că elevul de 14 ani a fost lovit în abdomen, apoi a rămas fără aer și a decedat.

Totodată, procurorul a afirmat că trebuie stabilit dacă băiatul care l-a împins pe elevul de 14 ani a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

El a mai spus că dacă expertiza psihiatrică va arăta că băiatul a avut discernământ acesta va răspunde penal.

Imediat după ce profesoara de religie a ieșit din clasă, cei doi copii, ambii în vârstă de 14 ani, elevi în calasa a VII-a, au început să se certe, s-au împins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de ușa unui dulap și s-a prăbușit în stare de inconștiență. Elevii care au asistat la incident au alertat cadrele didactice, care au sunat la 112.

Copilul a fost dus cu o ambulanță la spitalul din localitate, însă nu a putut fi salvat.

Reprezentanții Școlii generale din Filiași susțin că totul s-a petrecut în mai puțin de cinci minute și că a pornit de la o joacă între copii.

În acest caz Parchetul Tribunalului Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, Magda Bădescu, marți noapte procurorii au făcut cercetări la fața locului și au audiat elevi care au asistat la incident, precum și pe profesoara de fizică, aceasta fiind de serviciu pe școală la momentul producerii incidentului.

Medicul legist care a făcut necropsia a afirmat că băiatul a murit în urma unui stop-cardiorespirator, provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală. Conform sursei citate, cel mai probabil copilul ar fi primit doi pumni în abdomen. Legiștii mai spun că băiatul avea escoriații și la membre, dar și la cap, însă acestea nu au legătură cu decesul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală