Elon Musk spune că își vinde și ultima casă, după scandalul ProPublica

Elon Musk spune că își vinde și ultima casă, după scandalul ProPublica
Elon Musk / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 14/06/2021, 16:57

Șeful Tesla și SpaceX Elon Musk a anunțat luni că a hotărât să își vândă și ultima casă pe care o deține, la o săptămână după apariția unei investigații care a arătat că acesta și alți miliardari nu au plătit aproape deloc impozit pe venit, relatează publicația Bloomberg.

Musk scrisese tot pe Twitter mai devreme în cursul lunii că deține o singură casă în zona Golfului San Francisco care este închiriată pentru evenimente și că dacă ar vinde-o „ar fi folosită mai puțin dacă nu va fi cumpărată de o familie mare, ceea ce s-ar putea întâmpla într-o bună zi”.

CEO-ul Tesla, în vârstă de 49 de ani, a anunțat cu peste un an în urmă că intenționează să își vândă locuințele și majoritatea posesiunilor pentru a estompa criticile legate de averea sa masivă. După doar câteva zile acesta a scos la vânzare două din proprietățile sale din California.

Amplă investigație a ProPublica

În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la site-ul de investigații ProPublica au publicat o amplă investigație care a dezvăluit că Musk, CEO-ul Amazon Jeff Bezos, cel al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, Michael Bloomberg și alți faimoși miliardari americani au plătit o cotă a impozitului pe venit infimă comparativ cu averea lor.

Musk nu ar fi plătit deloc impozit pe venit la nivel federal în 2018

Citând mai multe documente ale Fiscului american, ProPublica a dezvăluit că Musk nu a plătit deloc impozit pe venit la nivel federal în 2018 și a achitat mai puțin de 70.000 de dolari în 2015 și 2017.

Miliardarul a declarat după publicarea investigației că va continua să plătească impozit pe venit în California în funcție de timpul petrecut acolo despre care a spus că va fi considerabil.

Musk s-a mutat anul trecut în Texas unde închiriază o casă modestă în Boca Chica de la Space Exploration Technologies Corp.