EURO 2012. TVR interzice Dolce să mai difuzeze meciurile din Campionatul European de Fotbal. Cum răspunde Romtelecom în fața acuzațiilor televiziunii de stat

EURO 2012. TVR interzice Dolce să mai difuzeze meciurile din Campionatul European de Fotbal. Cum răspunde Romtelecom în fața acuzațiilor televiziunii de stat
Publicat: 15/06/2012, 20:32
Actualizat: 01/07/2012, 22:47

Președintele interimar al TVR, Radu Călin Cristea, anunță că televiziunea publică interzice Dolce Sport, deținut de Romtelecom, să mai difuzeze meciurile din Campionatul European de Fotbal din cauza nerespectării acordului cadru privind sublicențierea drepturilor de difuzare. „Vă aducem aminte că termenele de plată au fost depășite”, a spus Călin Cristea.

Acesta a precizat că prima rată de 500.000 de euro a fost plătită cu o întârziere de 17 zile, iar cea de-a doua, de 550.000 de euro, nu a fost plătită. Prin urmare, șeful TVR a anunțat că va interzice Dolce să mai transmită meciurile de la Euro 2012, contractul fiind reziliat. „În momentul în care vor dori să transmită în continuare meciurile, va deveni un litigiu, care va fi rezolvat pe cale juridică. Este vorba de încălcarea gravă a unei clauze”, a spus președintele interimar al TVR.

„Mi s-a părut destul de rușinos ca milioane de români care sunt plătitori de taxe tv să fie puși în imposibilitatea de a urmări toate meciurile. Încurcate sunt căile Domnului și ale acestui contract. A fost extrem de complicat să ajung la acest punct de vedere”, a precizat Călin Cristea.

Reprezentanții TVR au susținut că din cauza întârzierii plăților se putea rezilia contractul cu Dolce de pe 16 aprilie și toate meciurile puteau fi difuzate de postul public de televiziune.

Postul DolceTV a fost anunțat de decizia TVR în urmă cu trei ore. Meciul din acestă seară Franța – Ucraina, de la orele 19.00, care urma să fie transmis pe Dolce Sport, va fi pe TVR1.

Președintele interimar al TVR a anunțat că va susține o nouă conferință de presă despre contractul TVR – Dolce Sport luni.

UPDATE 20:06. Romtelecom susține, într-un comunicat de presă emis acum câteva minute, că „factura pentru suma de 550.000 de euro fără TVA (cu scadență în data de 10 iunie 2012) la care se face referire în notificarea transmisă de TVR nu a fost achitată până în prezent de Romtelecom deoarece factura corectă, aferentă sumei, a parvenit companiei în după-amiaza zilei de astăzi, 15 iunie 2012„. Oficialii companiei de telecomunicații, care deține serviciul de televiziune Dolce Sport, susțin că, anterior, televiziunea de stat ar fi trimis, inițial, către companie, o factură greșită, motiv pentru care au cerut refacerea facturii, pentru a o putea plăti.

„În ceea ce privește cea de-a doua sumă menționată de TVR, în valoare de 500.000 de euro, fără TVA, aceasta a fost achitată de Romtelecom fără a primi niciun fel de obiecții sau nemulțumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalități de întârziere pentru cele 17 zile„, se precizează în comunicatul de presă al companiei. „Considerăm că decizia TVR de a interzice difuzarea competițiilor este abuzivă, respectiv de a întrerupe semnalul de transmisiune în aceeași zi în care factura refăcută a fost transmisă și recepționată de Romtelecom”, adaugă oficialii companiei.

Oficialii Romtelecom declară, în comunicat, că, „pentru a-și demonstra buna credință”, compania este pregătită să renegocieze contractul cu TVR, astfel încât meciurile să poată fi vizionate de întreg publicul.

Compania își rezervă, însă, dreptul de a „folosi toate mijloacele legale pentru a-și proteja interesele în acest caz”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Acești proprietari de apartamente riscă mult. Trebuie să respecte o mare regulă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni