EXCLUSIV. Cum verifică Poliția Locală dacă persoanele consemnate la domiciliu sunt acasă! ”Până acum, este singura posibilitate…”

EXCLUSIV. Cum verifică Poliția Locală dacă persoanele consemnate la domiciliu sunt acasă! ”Până acum, este singura posibilitate...”
Gafă incredibilă! Mortul circula după ora 23.00 și nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere
Publicat: 20/03/2020, 15:07
Actualizat: 20/03/2020, 15:16

Trecuți în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), polițiștii locali au fost deja puși la treabă și au fost implicați în sute de misiuni, la nivel național, în contextul pandemiei de coronavirus. Printre aceste misiuni, se numără inclusiv verificarea persoanelor izolate la domiciliu. Un polițist local a descris, în exclusivitate pentru Gândul.ro, cum decurge o astfel de verificare.

Polițiștii locali din Giurgiu au început, de vineri, să meargă la adresele persoanelor izolate la domiciliu pentru a verifica dacă oamenii sunt acasă.

Adrian Mocanu, din cadrul Poliției Locale Giurgiu, a explicat cum se fac, de fapt, verificările, în contextul în care este cunoscut faptul că virsul este deosebit de contagios. „Astăzi a fost prima zi. Nu pot să spun că nu am avut o senzație de teamă. Contoalele se fac în felul următor: Acolo știu că am o singură persoană, vorbesc cu ea prin ușă. Unde sunt trei, sau mai multe, pentru că am avut și cinci izolate în același apartament, cobor un etaj mai jos, ca să se creeze o distanță rezonabilă și le spun să iasă toți în fața ușii. Până acum, este singura posibilitate”, ne-a declarat Mocanu.
Polițistul local spune că cel mai simplu este acolo unde oamenii stau la curte, pentru că îi poate număra peste gard.

La rândul său, președintele Sindicatului Național Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, pentru Gândul.ro, că polițiștii locali sunt implicați în misiuni ce vin în sprijinul angajaților MAI. În acest sens, liderul sindical a spus că, la Iași, Poliția Locală a dat prima și singura amendă de până acum care a vizat un propietar de restaurant ce a refuzat să închidă localul. Acesta a fost sancționat cu 70.000 de lei, suma maximă prevăzută pentru astfel de situații.

În plus, Vasile Lincu a spus că, la începutul acestei săptămâni, a fost depus la Camera Deputaților, un proiect de lege realizat cu ajutorul unor experți cu multă experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

„Proiectul conține o serie de măsuri care ar trebui să contribuie la eficientizarea muncii polițiștilor locali. Elimină toate problemele cu care se confruntă aceștia și, totodată, conduce la recunoașterea fără echivoc a Poliției Locale ca forță de ordine publică, aspect evident în perioada pe care o traversăm”, a spus Lincu.
Printre cele mai importante măsuri, ar fi recunoașterea Poliției Locale ca forță de ordine publică, condiții de admitere similare celor din Poliția Română sau cursuri de formare în Școlile de poliție, la care se adaugă inclusiv practică alături de poliștii IGPR.

Mai mult, polițiștii locali ar urma să fie suspuși unor testări psihologice obligatorii, odată la doi ani, dar vor fi clarificate și atribuțiile pe care aceștia le au în ce privește circulația rutieră.
Dacă legea va intra în vigoare, va fi redusă și vârsta de pensionare a polițiștilor locali, iar numărul de posturi în orașe și stațiuni turistice va fi suplimentat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Anunț de ultimă oră despre punctul de pensie! Se întâmplă chiar de la 1 ianuarie....
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...