EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Doi deținuți din Penitenciarul Jilava – condamnați pentru fapte cu violență – au fost eliberați din greșeală! Unul dintre ei a sunat la 112 și s-a predat! / UPDATE: A fost prins și al doilea!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Doi deținuți din Penitenciarul Jilava - condamnați pentru fapte cu violență - au fost eliberați din greșeală! Unul dintre ei a sunat la 112 și s-a predat! / UPDATE: A fost prins și al doilea!
Doi deținuți au fost eliberați, în mod eronat, de la Penitenciarul Jilava/ Sursa / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 30/07/2020, 10:30
Actualizat: 06/04/2021, 18:09

Doi deținuți periculoși au fost eliberați din greșeală, miercuri seară, de Penitenciarul Jilava. Unul dintre aceștia s-a predat la o secție de poliție din București, în timp ce al doilea a fost prins mai târziu de angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și polițiști.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri, deținuții George Anghel, condamnat pentru lovire și alte violențe și Daniel Stan , condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost eliberați, în mod greșit de la Penitenciarul Jilava, în jurul orei 18.30.

Conform surselor citate, ulterior, Daniel Stan a sunat la 112 și a anunțat că a fost eliberat dintr-o eroare de la Jilava și dorește să fie dus înapoi. Ca urmare, bărbatul a fost preluat de un echipaj al Secției 11 și după ce a fost verificat, polițiștii au anunțat, la rândul lor, Administrația Națională a Penitenciarelor.

Daniel Stan avea de executat 3 ani și 5 luni  de închisoare, pentru mai multe scandaluri și bătăi de stradă. Conform portalului instanțelor de judecată, Stan a fost condamnat, în trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare, tot pentru fapte cu violență și avea o perioadă de încercare de patru ani.

Acesta, însă, s-a încăierat din nou și a primit o nouă condamnare, de această dată de 1 an și 5 luni, la care s-au adăugat și cei 2 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a rămas definitivă la data de 30 iunie, când bărbatul a fost încarcerat, iar o lună mai târziu a fost pus în libertate în mod eronat.

A fost declanșată o anchetă internă

La rândul său, George Anghel a ajuns la închisoare tot pentru fapte cu violență. Trimis acasă împreună cu Daniel Stan, acesta nu a stat pe gânduri și a dispărut fără urmă. Căutat la nivel național de angajații Penitenciarului Jilava și de polițiști bărbatul a fost, în cele din urmă, găsit și dus înapoi la închisoare.

„Miercuri, 29.07.2020, Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcționarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidență a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea și reîncarcerarea celor două persoane.

În jurul orei 2300, acestea au fost identificate și conduse la Penitenciarul București-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor și vulnerabilităților privind activitatea Sectorului Evidență Deținuți, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale”, a anunțat Penitenciarul Jilava.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii