EXCLUSIV | Oficiali ai Ambasadei SUA, la un pas să fie împușcați, la Balotești, de un bețiv deghizat în pădurar. Bărbatul a tras toată muniția

EXCLUSIV | Oficiali ai Ambasadei SUA, la un pas să fie împușcați, la Balotești, de un bețiv deghizat în pădurar. Bărbatul a tras toată muniția
Caratcter ilustrativ/Sursa/Facebook
Publicat: 26/04/2022, 18:37
Actualizat: 26/04/2022, 22:50

Mai mulți angajați ai Ambasadei SUA la București au fost la un pas să fie împușcați de un bărbat băut, care i-a confundat cu niște hoți de lemne. Procurorii care au anchetat evenimentele grave, înregistrate într-o zonă împădurită de lângă localitatea ilfoveană Balotești, au făcut o descoperire uimitoare după ce au audiat toate persoanele implicate.

Un incident delicat, care a fost ținut departe de opinia publică, s-a produs în vara lui 2007, când, într-o noapte, autoritățile ilfovene s-au mobilizat după ce o persoană care s-a recomandat drept „pădurar” a anunțat că într-o pădure de lângă Balotești există niște hoți de lemne.

Au fost mobilizați imediat șeful de post și mai mulți luptători ai Departamentului pentru Intervenție Rapidă, care au fost trimiși la un punct de întâlnire cu primarul și pădurarul.

Surse din Poliție au dezvăluit că pădurarul era îmbrăcat în uniforma de serviciu, era înarmat cu o pușcă de vânătoare cu alice și o cartușieră plină. Omul duhnea a alcool, dar șeful de post nu a luat în seamă acest amănunt, pe care l-a considerat, cumva, neimportant.

După ce planul de atac a fost gata, echipa astfel constituită a pornit prin pădure ferindu-se de lumina lunii, pentru a nu fi observați. Nu după mult timp, au văzut mai multe corturi și câțiva bărbați care stăteau pe scăunele, în jurul unui foc, iar în apropiere erau mașini parcate, cu numele de „corp diplomatic”

S-au tras două focuri de armă

Dintr-o dată, liniștea nopții a fost sfâșiată de două împușcături. Fără motiv, pădurarul deschisese focul. Au urmat momente de confuzie, după ce bărbații care stăteau lângă foc au crezut că sunt atacați de tâlhari.

A urmat o anchetă în urma căreia s-a stabilit că persoanele din pădure erau angajați ai Ambasadei SUA la București, iar prezența lor în pădure fusese anunțată, dar s-ar fi produs un scurt circuit în lanțul de comunicare.

Totuși, surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că procurorii care conduceau cercetările au tras o concluzie uluitoare. Pădurarul, care a fost cât pe ce să-i nimerească pe americani, nu era, de fapt, pădurar. Era tatăl pădurarului, care la data respectivă era liber și era plecat din localitate.

Tatăl său s-a îmbătat, i-a luat hainele și pușca după care s-a implicat în aventura vieții sale alături de primar și o echipă de polițiști, dar care avea să-i aducă un dosar penal și mai apoi o condamnare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase