EXCLUSIV | Primarul General Gabriela Firea vrea să renunțe la TAXA OXIGEN – Surse

EXCLUSIV | Primarul General Gabriela Firea vrea să renunțe la TAXA OXIGEN - Surse
Gabriela Firea, despre închiderea școlilor din cauza coronavirusului.
Publicat: 18/02/2020, 12:34

Confruntată cu atacuri din toate părţile pe tema vinietei Oxigen, inclusiv de la viitorii contracandidaţi care nu au nicio reţinere să promită eliminarea acesteia în cazul în care vor fi aleşi, Primarul General Gabriela Firea s-ar fi sfătuit cu colegii de partid din Consiliul General şi ar fi decis să anunţe stoparea acestui program şi eliminarea acestei taxe.

Intrată în vigoare la 1 ianuarie, vinieta Oxigen trebuie achiziţionată pentru a putea circula în Capitală de toţi posesorii unor autoturisme cu normă de poluare de la Euro 3 în jos, iar pentru maşinile non Euro, Euro 1 şi 2 accesul în centrul Capitalei este interzis în zilele lucrătoare, între orele 7.00-22.00.

Potrivit anunţurilor făcute de reprezentaţii Primăriei, amenzile pentru cei care nu achiziţionează vinieta ar urma să fie aplicate doar după 1 martie, primele două luni fiind considerate de acomodare.

Surse din cadrul PSD au declarat, pentru GÂNDUL.RO, că există o mare presiune din partea viitorilor candidaţi ai partidului care se tem că această măsură îi va afecta electoral pe toţi, dat fiind faptul că Gabriela Firea este un lider marcant al partidului.