Familia Bodnariu a învins Barnevernet. Copiii se întorc acasă

Familia Bodnariu a învins Barnevernet. Copiii se întorc acasă
Publicat: 03/06/2016, 15:32
Actualizat: 11/10/2016, 12:25

Soții Bodnariu urmează să-și primească înapoi copiii, după o luptă de mai bine de jumătate de an cu statul norvegian. Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu a confirmat pentru Gândul că micuții se vor întoarce alături de familie.

„Foarte multe detalii nu pot să vă dau acum, doar pot să vă spun atât: au câștigat procesul ăsta în Curtea Administrativă și copiii vor fi dați acasă. Au câștigat cazul. Așteptăm, însă nu știm prea multe amănunte” , a declarat pentru Gândul Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu.

Decizia este definitivă, astfel soții Bodnariu au reușit să învingă Barnevernet, într-o luptă despre care unchiul celor mici spune că este fără precedent, pentru că norvegienii nu sunt obișnuiți să se dea înapoi de la nimic în astfel de cazuri.

„A fost o luptă aprigă, n-au vrut să dea niciun pas înapoi. Dar cred că Dumnezeu le-a dat câștig de cauză. Cred că e fără precedent și pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea nimic din ce iau”, a adăugat Daniel Bodnariu.

Cei de la Barnevernet au rămas, însă, la fel de ostili până la final, a explicat fratele lui Marius Bodnariu, arătând că în toată perioada părinții au fost evaluați de psihologi independenți, plătiți de statul norvegian. „Raportul lor a fost unul pozitiv încă de acum două săptămâni și au spus că trebuie ca cei mici să se întoarcă acasă. Dar Barnevernet a atacat și raportul făcut de psihologi și au spus că nu sunt buni psihologii, că nu sunt obiectivi, deci în opinia lor numai ei dețineau adevărul absolut”, a mai spus unchiul copiilor.

Pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al cazului, a postat anunțul pe site-ul „familiei extinse Bodnariu” și a mulțumit tuturor celor care au susținut această cauză. „Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!”, a scris Pastorul pe site-ul www.popaspentrusuflet.wordpress.com.

Familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi

Chiar vineri, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că statul norvegian a făcut presiuni pentru a tergiversa, în cadrul APCE, elaborarea raportului referitor la protecția copilului, precizând că recent familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi ai Barnevernet.

Întrebat care este situația familiei Bodnariu, Ben-Oni Ardelean a precizat că familia a fost evaluată de specialiști ai Barnevernet și că începând cu ziua de luni au participat la „un fel de miniproces”, câte cinci ore pe zi.

„Zilele acestea au fost zile foarte intense, un fel de miniproces, începând cu ziua de luni, cinci ore în fiecare zi la ceea ce ei numesc board-ul comunal, un fel de consiliul al comunei în care părțile au venit fiecare cu avocați și cu diverși martori care au fost audiați. În urmă cu trei săptămâni a fost o evaluare a trei psihologi aprobați de către Barnevernet care au venit să facă o asupra familiei. În urma unei analize foarte complexe a elaborat un raport mult mai complex. Deși inițial familia era speriată de unul dintre psihologi care avea o reputație de psiholog nu foarte prietenos, chiar cel care conducea comisia, fiind psihologul anului 2004, recunoscut la nivel național, a sunat în seara respectivă să dea copii acasă. Cei de la Barnevernet au intrat deja în sistemul lor sec și au spus că lucrul acesta nu este posibil.(…)Barnevernet l-a atacat pe unul dintre psihologi că ar fi incompatibil”, a explicat senatorul PNL într-o conferință de presă.

Cazul Bodnariu a fost un caz declanșator, a afirmat liberalul, precizând că el ajută și la instrumentarea altor cazuri similare. Senatorul PNL a arătat că statul român o datorie constituțională și una morală de a-și apăra cetățenii, amintind că cei cinci copii ai familiei Bodnariu sunt români.

„Ședința Consiliului Europei a fost o mare victorie vizavi de aprobarea elaborării unui raport pe cazul Norvegia. Este o chestiune care trece deja și transcende zona de chestiuni de interes particular. Eu cred că este o chestiune care ține de demnitatea națională și interesul național este acela de a promova (…) tot ceea ce ține de valorile pe care le avem și în mod special de apărare a cetățenilor noștri. Este în primul rând o datorie constituțională de a ne apăra cetățenii români și o datorie morală de avea grijă de acești cinci copii, care sunt cetățeni români (copiii familiei Bodanriu-n.r.), tatăl este cetățean român, iar mama a făcut în urmă cu mulți ani de zile un lucru extraordinar pentru România, acela de a veni și a ajuta copii orfani, care sunt în canale și pe cei care sunt foarte nevoiași și cred că lucrul acest ne obligă să avem și noi o atitudine fermă, indiferent de jocurile care se fac”, a conchis Ben-Oni Ardelean.

Ben-Oni Ardelean a adăugat că joi în cadrul Comisiei APCE s-a cerut amânarea discutării acestei rezoluții, însă propunerea a fost respinsă.

„Inclusiv ieri (joi-n.r.), în cadrul Comisiei s-a încercat de către partea norvegiană tergiversarea acestei chestiuni. În sesiunea din ianuarie, de la Strasburg, am inițiat această moțiune de rezoluție semnată de reprezentanți din 14 țări. În acel moment am avut discuții foarte serioase și cu cei din Norvegia, însă ulterior s-a încercat tergiversarea și presiunile făcute de Norvegia au fost extrem de mari încât această moțiune de rezoluție care trebuia aprobată fără echivoc a fost transmisă spre consiliul prezidențial care, ulterior, în loc să își asume aprobarea acestei rezoluții au trimis-o spre comisie”, a relatat senatorul.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect rezoluție care vizează Norvegia și care vine în sprijinul familiei Bodnariu

„Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui proiect de Raport intitulat: ‘Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite’, demers care concretizează moțiunea pentru rezoluție depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlățean și Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegației române la APCE, susținut de reprezentanți din 14 țări”, a scris Ben-Oni Ardelean pe Facebook.

Senatorul PNL a mai precizat că Raportul APCE va examina „în ce măsur[ acțiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecția copilului din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluția, care va sintetiza conținutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenția autorităților de la Oslo”.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, și soției sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luați de la părinți de Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții ar fi suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost atunci plasați în trei familii-surogat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid