Familia Bodnariu a învins Barnevernet. Copiii se întorc acasă

Redactor:
Cristina Andrei
Familia Bodnariu a învins Barnevernet. Copiii se întorc acasă
Familia Bodnariu a reușit să învingă Barnevernet, „mașinăria" norvegiană de protecție a copilului, și a câștigat definitiv cazul. Marius și Ruth Bodnariu urmează să-și ia acasă cele două fiice mai mari în acest sfârșit de săptămână, iar în curând li se vor alătura și băieții. Anunțul a fost făcut pe site-ul purtătorului de cuvânt al cazului, pastorul Cristian Ionescu, care a îndemnat, în perioada următoare, la discreție și liniște pentru familie. „Cred că e fără precedent și pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea înapoi nimic din ce iau. (...) În opinia lor numai ei dețineau adevărul absolut", a declarat Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, pentru Gândul.

Soții Bodnariu urmează să-și primească înapoi copiii, după o luptă de mai bine de jumătate de an cu statul norvegian. Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu a confirmat pentru Gândul că micuții se vor întoarce alături de familie.

„Foarte multe detalii nu pot să vă dau acum, doar pot să vă spun atât: au câștigat procesul ăsta în Curtea Administrativă și copiii vor fi dați acasă. Au câștigat cazul. Așteptăm, însă nu știm prea multe amănunte” , a declarat pentru Gândul Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu.

Decizia este definitivă, astfel soții Bodnariu au reușit să învingă Barnevernet, într-o luptă despre care unchiul celor mici spune că este fără precedent, pentru că norvegienii nu sunt obișnuiți să se dea înapoi de la nimic în astfel de cazuri.

„A fost o luptă aprigă, n-au vrut să dea niciun pas înapoi. Dar cred că Dumnezeu le-a dat câștig de cauză. Cred că e fără precedent și pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea nimic din ce iau”, a adăugat Daniel Bodnariu.

Cei de la Barnevernet au rămas, însă, la fel de ostili până la final, a explicat fratele lui Marius Bodnariu, arătând că în toată perioada părinții au fost evaluați de psihologi independenți, plătiți de statul norvegian. „Raportul lor a fost unul pozitiv încă de acum două săptămâni și au spus că trebuie ca cei mici să se întoarcă acasă. Dar Barnevernet a atacat și raportul făcut de psihologi și au spus că nu sunt buni psihologii, că nu sunt obiectivi, deci în opinia lor numai ei dețineau adevărul absolut”, a mai spus unchiul copiilor.

Pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al cazului, a postat anunțul pe site-ul „familiei extinse Bodnariu” și a mulțumit tuturor celor care au susținut această cauză. „Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!”, a scris Pastorul pe site-ul www.popaspentrusuflet.wordpress.com.

Familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi

Chiar vineri, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că statul norvegian a făcut presiuni pentru a tergiversa, în cadrul APCE, elaborarea raportului referitor la protecția copilului, precizând că recent familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi ai Barnevernet.

Întrebat care este situația familiei Bodnariu, Ben-Oni Ardelean a precizat că familia a fost evaluată de specialiști ai Barnevernet și că începând cu ziua de luni au participat la „un fel de miniproces”, câte cinci ore pe zi.

„Zilele acestea au fost zile foarte intense, un fel de miniproces, începând cu ziua de luni, cinci ore în fiecare zi la ceea ce ei numesc board-ul comunal, un fel de consiliul al comunei în care părțile au venit fiecare cu avocați și cu diverși martori care au fost audiați. În urmă cu trei săptămâni a fost o evaluare a trei psihologi aprobați de către Barnevernet care au venit să facă o asupra familiei. În urma unei analize foarte complexe a elaborat un raport mult mai complex. Deși inițial familia era speriată de unul dintre psihologi care avea o reputație de psiholog nu foarte prietenos, chiar cel care conducea comisia, fiind psihologul anului 2004, recunoscut la nivel național, a sunat în seara respectivă să dea copii acasă. Cei de la Barnevernet au intrat deja în sistemul lor sec și au spus că lucrul acesta nu este posibil.(…)Barnevernet l-a atacat pe unul dintre psihologi că ar fi incompatibil”, a explicat senatorul PNL într-o conferință de presă.

Cazul Bodnariu a fost un caz declanșator, a afirmat liberalul, precizând că el ajută și la instrumentarea altor cazuri similare. Senatorul PNL a arătat că statul român o datorie constituțională și una morală de a-și apăra cetățenii, amintind că cei cinci copii ai familiei Bodnariu sunt români.

„Ședința Consiliului Europei a fost o mare victorie vizavi de aprobarea elaborării unui raport pe cazul Norvegia. Este o chestiune care trece deja și transcende zona de chestiuni de interes particular. Eu cred că este o chestiune care ține de demnitatea națională și interesul național este acela de a promova (…) tot ceea ce ține de valorile pe care le avem și în mod special de apărare a cetățenilor noștri. Este în primul rând o datorie constituțională de a ne apăra cetățenii români și o datorie morală de avea grijă de acești cinci copii, care sunt cetățeni români (copiii familiei Bodanriu-n.r.), tatăl este cetățean român, iar mama a făcut în urmă cu mulți ani de zile un lucru extraordinar pentru România, acela de a veni și a ajuta copii orfani, care sunt în canale și pe cei care sunt foarte nevoiași și cred că lucrul acest ne obligă să avem și noi o atitudine fermă, indiferent de jocurile care se fac”, a conchis Ben-Oni Ardelean.

Ben-Oni Ardelean a adăugat că joi în cadrul Comisiei APCE s-a cerut amânarea discutării acestei rezoluții, însă propunerea a fost respinsă.

„Inclusiv ieri (joi-n.r.), în cadrul Comisiei s-a încercat de către partea norvegiană tergiversarea acestei chestiuni. În sesiunea din ianuarie, de la Strasburg, am inițiat această moțiune de rezoluție semnată de reprezentanți din 14 țări. În acel moment am avut discuții foarte serioase și cu cei din Norvegia, însă ulterior s-a încercat tergiversarea și presiunile făcute de Norvegia au fost extrem de mari încât această moțiune de rezoluție care trebuia aprobată fără echivoc a fost transmisă spre consiliul prezidențial care, ulterior, în loc să își asume aprobarea acestei rezoluții au trimis-o spre comisie”, a relatat senatorul.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect rezoluție care vizează Norvegia și care vine în sprijinul familiei Bodnariu

„Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui proiect de Raport intitulat: ‘Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite’, demers care concretizează moțiunea pentru rezoluție depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlățean și Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegației române la APCE, susținut de reprezentanți din 14 țări”, a scris Ben-Oni Ardelean pe Facebook.

Senatorul PNL a mai precizat că Raportul APCE va examina „în ce măsur[ acțiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecția copilului din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluția, care va sintetiza conținutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenția autorităților de la Oslo”.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, și soției sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luați de la părinți de Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții ar fi suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost atunci plasați în trei familii-surogat.

 

 

 

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Veste teribilă! Un nou VORTEX polar în România. O să afecteze grav prețul la electricitate
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
ATENȚIE! Așa te poți programa online pentru vaccinul anti-Covid. Care sunt pașii ce trebuie urmați
Meteo. Record NEGATIV în România. În ce zonă s-au înregistrat -23 de grade deja
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide