Fanii Harry Potter s-au împărțit la principalele librării din București la lansarea ultimului volum

Fanii Harry Potter s-au împărțit la principalele librării din București la lansarea ultimului volum
Publicat: 15/02/2012, 09:58
Actualizat: 02/03/2012, 03:21

Ultimul volum din seria "Harry Potter" a fost pus în vânzare în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.00, în mai multe librării din București, unde câteva sute de cititori, în majoritate adolescenți, au venit să-și cumpere ediția în limba engleză.

"Harry Potter and the Deathly Hallows” – al șaptelea și, totodată, ultimul volum din franciza creată de J. K. Rowling – a fost înconjurat de un suspans din ce în ce mai mare în ultimele zile, când mai toți fanii s-au întrebat dacă va muri sau nu tânărul vrăjitor la sfârșitul seriei. În timp ce unele ziare au dezvăluit finalul în edițiile lor de vineri, mulți potter-maniaci au preferat să nu caute asemenea informații pentru a nu-și strica surpriza. Nici cititorii români care au făcut noapte albă pentru a-și procura un exemplar nu păreau să se grăbească să afle dacă Harry Potter va supraviețui. Vineri noapte, cei care au cumpărat ediția britanică de la Librăriile Cărturești, Noi sau Humanitas Kretzulescu erau mulțumiți că au pus mâna pe carte, dar puțini dintre ei au întors-o rapid pentru a citi ultimele cuvinte: "All was well" (Totul mergea bine).

Spre deosebire de 2005, când polul distracției a fost strada Arthur Verona de lângă Cărturești, anul acesta, fanii din București ai personajului s-au împărțit între mai multe librării.

Cea mai mare animație a fost din nou la Cărturești, care a organizat însă petrecerea de lansare în cinematograful Patria, nu pe stradă. În decursul a patru ore de magie albă, între 22.00 și 02.00, copii costumați în ucenici vrăjitori s-au întrecut în concursuri pe teme legate de celebrele romane. În timp ce în librăria Cărturești unii își cumpărau pe ultima sută de metri vouchere "magice" care să le asigure o reducere de preț de 10% (94,5 lei în loc de 105 lei), în cinematograful Patria copiii au urmărit sau au participat la competiții între echipe de vrăjitori. Costumația și instrumentele – pălării țuguiate, baghete magice, pelerină – puteau fi cumpărate chiar din holul sălii de cinema.

Vraja "Alohomora" a deschis ușile Librăriei Noi de la Sala Dalles ceva mai târziu, înspre miezul nopții. În următoarele două ore, în spațiul înghesuit de la intrare s-au strâns circa 150 de persoane. Punctuală, Dana Nălbaru, invitata de onoare a lansării, a rupt sigiliul sub care erau pecetluite exemplarele la un minut după ora 02.00, dezvăluind atât cartea cu copertă pentru adulți, cât și pe cea dedicată micuților.

La Librăria Humanitas Kretzulescu, vânzarea propriu-zisă a cărților a început cu 20 de minute mai târziu, după ce s-a încheiat programul pregătit pentru fani și s-a tras la sorți câștigătorul marelui premiu al lansării, constând într-un volum "Harry Potter and the Deathly Hallows". Publicul de la această librărie de pe Calea Victoriei a fost, poate, cel mai bun exemplu că seria scrisă de Rowling nu se adresează exclusiv copiilor. Majoritatea celor prezenți erau tineri de 20 și ceva de ani și mai toți veniseră cu unicul gând de a lua cartea, nu de a participa la jocuri și concursuri. Așa se face că la ora 0.30 librăria era goală, în timp ce o oră și ceva mai târziu se adunaseră circa o sută de oameni. Humanitas Kretzulescu și-a așteptat cititorii cu cea mai dichisită decorare: mici torțe au fost aliniate afară, de-a lungul librăriei, și o vitrină a fost amenajată special, cu precedentele volume "Harry Potter", în ediție britanică sau românească. (Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată