Fiica lui Bercea Mondial: Nu am avut niciodată intenția să-l șantajăm pe Mircea Băsescu. Am mers doar să ne cerem banii

Fiica lui Bercea Mondial: Nu am avut niciodată intenția să-l șantajăm pe Mircea Băsescu. Am mers doar să ne cerem banii
Publicat: 17/07/2014, 10:43
Actualizat: 06/02/2019, 16:33

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Izaura Anghel și Grinică-Ion Anghel, copiii lui Bercea Mondial, au ajuns, joi dimineață, la Tribunalul Constanța, care va lua în discuție și cererile acestora de ridicare a măsurilor preventive.

Avocatul Pavel Abraham a spus, la intrarea în Tribunal, că va cere instanței eliberarea lui Marius Constantin și ridicarea interdicției pentru Grinică-Ion Anghel, care nu poate părăsi localitatea Drăgănești.

De asemenea, Izaura Anghel dorește să-i fie ridicată interdicția de a părăsi țara.

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, le-a declarat jurnaliștilor, la intrarea în sediul Tribunalul Constanța, că familia sa nu a avut niciodată intenția de a-l șantaja pe Mircea Băsescu, ci doar a cerut să-i fie restituiți banii pe care i-ar fi dat fratelui președintelui.

„Noi nu am avut niciodată intenția să-l șantăjăm pe el și pe familia lui. Noi am mers doar să ne cerem banii. El l-a trimis pe Marian Căpățână la noi să ne ajute, nu ne ofeream noi să mergem la fratele președintelui României să apelăm”, a afirmat Izaura Anghel.

Ea a mai spus că familia sa a prezentat toate înregistrările cu Mircea Băsescu și că nu mai există altele, susținând, totodată, că anchetatorii ar fi trebuit să facă percheziții și la locuința fratelui președintelui, pentru a căuta banii.

„Trebuiau și la Mircea Băsescu să facă percheziții, să se caute banii. Am avut încredere în el până când a fost tata condamnat prima oară, de atunci au început și filmările. Banii sunt la Mircea Băsescu. Nu știu ce a făcut cu ei”, a susținut Izaura.

Tribunalul Constanța a decis, în 26 iunie, ca Izaura și Grinică Anghel, fiica și fiul cel mic ai lui Bercea Mondial, să fie cercetați în continuare sub control judiciar, dispunând, totodată, că aceștia nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu, de Marian Căpățână sau de membrii familiilor acestora.

De asemenea, judecătorii au dispus interdicția de a părăsi țara în cazul femeii, care până atunci nu avea voie să părăsească localitatea. În cazul lui Grinică Anghel, magistrații au stabilit obligația ca acesta să nu depășească limita teritorială a orașului Drăgănești (Olt) fără încuviințarea prealabilă a instanței.

În cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecătorii au constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive, pe care au menținut-o, respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, formulată de avocatul acestuia, Pavel Abraham.

Decizia magistraților a fost contestată de membrii familiei Anghel la Curtea de Apel Constanța, care în 4 iulie le-a respins contestațiile, menținând deciziile Tribunalului Constanța.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanța, unde a fost trimis cu propunerea menținerii măsurii arestării preventive în cazul lui Marius Constantin și a măsurii controlului judiciar în cazul Izaurei Anghel și a lui Grinică Ion Anghel.

Marius Constantin se află în arest preventiv din 30 mai.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănțeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar amenințând cu dezvăluirea în presă a unor informații compromitățoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta și familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au amenințat și pe Marian Căpățână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să își transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai și 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, și fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleași amenințări despre pretinsa implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinși în flagrant de procurorii anticorupție.

Două zile mai târziu, la data de 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibași, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar, și i-a cerut să își retragă plângerea formulată și să dea declarații din care să rezulte inexistența faptei de șantaj, astfel încât Marius Constantin să fie pus în libertate prin admiterea contestației formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanța. Fiul lui Bercea Mondial a amenințat că, în caz contrar, va dezvălui, prin intermediul presei, înregistrări care să susțină implicarea acestuia în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influență de care este acuzat fratele șefului statului. Cei doi au fost trimiși în judecată, 14 iulie, pentru trafic de influență și, respectiv, complicitate la această infracțiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanța.

Anchetatorii susțin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii