Firea a depus plângere penală împotriva lui Băsescu: „I-a terfelit pe toți cei apropiați mie, i-a mai rămas să se războiască doar cu morții”

Firea a depus plângere penală împotriva lui Băsescu: I-a terfelit pe toți cei apropiați mie, i-a mai rămas să se războiască doar cu morții
Publicat: 16/04/2014, 14:19
Actualizat: 31/07/2014, 14:04

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat miercuri, după ce a depus plângere pe numele lui Traian Băsescu, că președintele i-a terfelit pe toți cei apropiați ei și i-a mai rămas să se războiască doar cu morții, precizând că l-a iertat pe șeful statului, dar are datoria să apere onoarea Parlamentului.

Gabriela Firea a spus că a depus plângerea pe numele președintelui Traian Băsescu, în calitate de senator.

Ea a adăugat că marți seară a fost bulversată după declarația făcută de Traian Băsescu și nu a înțeles toate nuanțele, dar când a ajuns acasă, fiul ei cel mare i-a spus că s-a simțit profund umilit și jignit.

„Pentru că, printre punctele și suspensiile președintelui, cu privire la faptul că toți bărbații care au fost sprijiniți de mine în viața mea au sfârșit-o prost, el s-a gândit și la tatăl lui, la primul meu soț, care, într-adevăr, a sfârșit-o prost, și anume a decedat, după cinci ani de suferință, de boală, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de anchetă Nana. Și vreau să îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu cel mare, că el mă iubește, că mă susține și că nu îi este rușine cu mine, și nu se consideră ghinionist că sunt femeia principală din viața lui”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că Traian Băsescu că i-a terfelit pe toți cei apropiați ei și i-a mai rămas să se războiască doar cu morții, cu fostul ei soț.

„Pentru că i-a terfelit pe toți cei apropiați, a rezolvat-o prin jigniri și cu foștii mei șefi Dan Voiculescu și Mugur Isărescu, l-a amenințat cu arestul pe soțul meu actual, primarul orașului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai rămas nimic domnului Traian Băsescu decât să se războiască cu morții, cu fostul meu soț, întinându-i memoria. Mă aștept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, și tot cu steagurile în spate, să vină să facă dezvăluiri în legătură cu fiul meu, de un an și zece luni”, a mai spus Firea.

Senatorul a mai spus că l-a iertat pe președinte, în calitate de om, pentru că este Săptămâna Mare, dar are datoria să apere onoare Parlamentului României.

Senatorul PSD Gabriela Firea a fost la Parchetul ICCJ, însoțită de avocat, pentru a depune plângere pe numele președintelui Traian Băsescu, pentru amenințare și șantaj.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marți, că plângerea penală împotriva președintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei. Firea a spus că se simte amenințată de către Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a spus că a semnat documentul, care va fi susținut și de alți parlamentari, actul urmând să fie depus la Parchet. Potrivit acestuia, gestul este determinat de amenințările pe care șeful statului le-a adus unui senator al României.

Ponta a precizat că a fost primul care a semnat plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. El a spus că nu va merge însă și la depunerea cererii.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că nu a semnat plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu, cum nu a făcut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu înseamnă că ar fi complice al șefului statului, a cărui atitudine o consideră scandaloasă.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marți, că sunt inacceptabile declarațiile președintelui Băsescu legate de Gabriela Firea și de soțul acesteia, dar că „de aici până la plângere penală e cale lungă, precizând că în grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber dacă dorește să semneze”.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacționat, luni, la afirmațiile președintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că așteaptă cu interes reacțiile instituțiilor și ale ambasadelor statelor democratice față de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că președintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călărași.

„Aștept cu interes reacțiile instituțiilor statului și ale ambasadelor statelor democratice față de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Președintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, președintele a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este „o șantajistă de profesie”.

„Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine școala turnătorului Felix”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe „senatoarea șantajistă” Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliție, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze.

Băsescu a ținut să amintească prestația Gabrielei Firea din campania pentru prezidențiale a lui Mugur Isărescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”