FLAGRANT. Cel mai mare traficant de heroină din București, capturat de polițiștii antidrog. Vroia să vândă o jumătate de kilogram!

FLAGRANT. Cel mai mare traficant de heroină din București, capturat de polițiștii antidrog. Vroia să vândă o jumătate de kilogram!
Publicat: 08/03/2020, 17:14
Actualizat: 08/03/2020, 17:15

Cel mai important traficant de heroină din Capitală și membru al unei rețele internaționale, a fost prins de polițiștii antidrog în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de stupefiante.

Potrivit unor surse judiciare, iranianul Firooz Behrooz fusese reținut și condamnat în anul 2008, la 12 ani de pușcărie pentru trafic de droguri. Eliberat în 2018, polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au decis să-l țină sub observație, mai ales că legăturile sale la nivel internațional, cu o importantă rețea iraniană, erau bine cunoscute. Astfel, la data de 4 martie, bărbatul a fost prins, în flagrant, în timp ce tocmai vindea, pe o stradă din București, o jumătate de kilogram de heroină pentru care ceruse 11.000 de euro.

Ulterior, în urma percheziției de la locuința lui Behrooz, s-au ridicat aproximativ 180 de grame de heroină, un cântar electronic, cinci telefoane mobile și cinci cartele, 600 de lei și 200 de euro.
Conform anchetatorilor, iranianul, în vârsta de 62 ani, este exponentul unei rețele internaționale, fprmată din cetățeni iranieni, care se ocupă cu aprovizionarea pieței bucureștene.
Heroina era adusă din Iran în stare pură, pentru prețul de 500 de dolari kilogramul. Ulterior, rta amestecată cu diferite substanțe, astfel încât cantitatea ajungea de trei ori mai mare și era vândută, la „bilă”, cu 50 de euro gramul. Așa se făcea, spun anchetatorii români, că, dintr-o investiție de 500 de dolari, traficanții iranieni ajungeau să câștige în jur de 150.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase