Florin Cîțu: „Muniz m-a asigurat că relația SUA-România va rămâne puternică în timpul administrației Biden”

Florin Cîțu: „Muniz m-a asigurat că relația SUA-România va rămâne puternică în timpul administrației Biden”
Florin Cîțu: „Muniz m-a asigurat că relația SUA-România va rămâne puternică în timpul administrației Biden” / Sursă Foto: Facebook - Guvernul României
Publicat: 19/01/2021, 17:22
Actualizat: 06/04/2021, 15:10

Premierul Florin Cîțu l-a întâmpinat pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în ultima sa vizită efectuată înainte de a-și încheia misiunea de la București. Primul ministru român spune că David Muniz, care va avea funcția de însărcinat cu Afaceri, l-a asigurat că „relația SUA-România va rămâne puternică în timpul administrației Biden și că vom întări Parteneriatul Strategic”.

Florin Cîțu este încrezător în relațiile dintre România și SUA

„Astăzi (marți – n.r.) l-am primit pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în vizita sa de rămas bun. Ambasadorul a fost însoțit de adjunctul misiunii diplomatice americane, David Muniz, care va deveni însărcinat cu Afaceri odată cu părăsirea postului de către ambasadorul Zuckerman, pe 20 ianuarie 2020”, spune Florin Cîțu.

Șeful Executivului mai spune că s-a analizat și progresul realizat în cadrul relației bilaterale de-a lungul ultimului an și cooperarea continuă pe numeroase proiecte, inclusiv cel referitor la centrala nucleară.

„I-am mulțumit Ambasadorului pentru devotamentul arătat relației dintre România și SUA, și l-am asigurat de o colaborare la fel de strânsă cu dl. Muniz. David Muniz m-a asigurat la rândul său că relația SUA-România va rămâne puternică în timpul administrației Biden și că împreună vom întări Parteneriatul Strategic”, afirmă Cîțu.

Adrian Zuckermann a vizitat și MAE

În ultimele zile ale mandatului, Adrian Zuckerman a efectuat și o vizită la Ministerul afacerilor Externe, unde a fost primit de ministrul Bogdan Aurescu. Oficialul român i-a transmis „aprecierea părții române pentru activitatea (…) pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.”

Adrian Zuckerman era Ambasador al Statelor Unite în România de pe data de 14 decembrie 2019.