Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda

Redactor:
Adrian Ilie
Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda
Mai multe pe gandul.info

Nemulțumirea lui Daniel Dragomir este legată de declarațiile pe care Cezar Preda, membru în Comisia parlamentară de control al SRI, le-a făcut, marți seara, pentru Digi24, legate de faptul că Dragomir a indicat doar doi ofițeri SRI care ar fi comis abuzuri, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă . „Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei și a comis o serie de infracțiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie. Eu mă aflu sub jurisdicția Comisiei parlamentare de control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat. Voi sesiza Comisia de control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezența domnului deputat Cezar Preda în această comisie și în Parlament”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI crede chiar că Cezar Preda ar trebui să fie arestat preventiv. „Se impune sesizarea de urgență a Parchetului General cu privire la infracțiunile grave comise public de domnul deputat. Se impune chiar ridicarea imunității acestuia și reținerea și arestarea să preventivă. Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei și induc în opinia publică temerea că oricine poate ieși public cu declarații din interiorul unor ședințe secrete”, a afirmat Dragomir.

El crede că scopul declarațiilor lui Preda a fost să-i avertizeze pe cei doi ofițeri SRI.

Deputatul Cezar Preda (PNL), membru în Comisia de control al SRI, a afirmat, marți, într-un interviu pentru Digi 24, că președintele Claudiu Manda are întrevederi separate cu persoanele care urmează să fie audiate, Preda considerând că acest lucru nu este normal. „Eu am avut de reproșat (…) faptul că președintele comisiei a avut întâlniri cu domnul Dragomir înainte de a începe comisia. Din punct de vedere al funcționării unei comisii de o asemenea importanță, aceasta este o chestiune impardonabilă. Eu nu pot să stau de vorbă cu cineva care se cere la comisie, în particular, o jumătate de oră. Eu am fost președintele acestei comisii și stau cu un om care îmi solicită audiențe și atunci când îmi solicită audiențe este o a treia persoană care notează ce mi-a spus respectivul”, a declarat Preda.

Acesta și-a exprimat și îndoielile cu privire la relevanța afirmațiilor lui Dragomir. „E clar că, la un moment dat, ne vom despărți, pentru că ceea ce a însemnat dorința domniei sale de a fi audiat și ceea ce ar însemna pentru noi, comisia, de a afla lucruri care contravin legii de funcționare a SRI și modalitățile în care noi putem să stopăm aceste derapaje sau să luăm măsurile necesare s-au epuizat ca și texte ale domnului Dragomir, din punctul meu de vedere. Eu cred că acum e deja un film care ține opinia publică conectată la eventualele dezvăluiri ale domnului Dragomir. Cineva se folosește de această construcție pentru a avea alte obiective, nu le înțeleg”, a spus deputatul PNL.

În acest context, Preda a menționat că ofițerii SRI despre care a spus Dragomir că ar fi comis abuzuri sunt Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

„Aceștia doi sunt cei despre care se vorbește. Domnul general Coldea e plecat de atâtea luni. Dacă dânsul a făcut ceva ilegal nu va putea scăpa, cum nu a scăpat nimeni în România. Domnul Dumbravă…este faimoasa declarație cu câmpul tactic. Și toată lumea a spus că această afirmație poate fi intrepretată ca o influență asupra judecătorilor. E nu știu, nu mi-a spus nimeni să-mi arate un procuror sau un judecător care să fi dat o declarație în fața comisiei că toate deciziile sale sunt rezultatul unor presiuni făcute de SRI. Ce este cu cele 65 de persoane indicate de domnul Dragomir pentru a fi audiate? E o listă de 65, foști ofițeri SRI, ziariști, oameni de afaceri. Chiar îmi doresc să-și exprime dorința să vină în fața Comisiei. Ori ne facem că nu ne înțelegem, ori e alt scenariu. Eu nu pot să fac liste și să îi dau Comisiei de Control a SRI: «Eu v-am dat o listă, dacă vreți să îi interogați bine, dacă nu… Adică, eu v-am dat de lucru!» Eu nu pot să-i audiez decât dacă persoana respectivă dorește. Ne-a spus că sunt câteva persoane care doresc. Foarte bine, să vină, să spună! Dar lucruri noi, lucruri cu subiect și predicat”, a mai spus Preda.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide