Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda

Redactor:
Adrian Ilie
Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda
Mai multe pe gandul.info

Nemulțumirea lui Daniel Dragomir este legată de declarațiile pe care Cezar Preda, membru în Comisia parlamentară de control al SRI, le-a făcut, marți seara, pentru Digi24, legate de faptul că Dragomir a indicat doar doi ofițeri SRI care ar fi comis abuzuri, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă . „Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei și a comis o serie de infracțiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie. Eu mă aflu sub jurisdicția Comisiei parlamentare de control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat. Voi sesiza Comisia de control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezența domnului deputat Cezar Preda în această comisie și în Parlament”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI crede chiar că Cezar Preda ar trebui să fie arestat preventiv. „Se impune sesizarea de urgență a Parchetului General cu privire la infracțiunile grave comise public de domnul deputat. Se impune chiar ridicarea imunității acestuia și reținerea și arestarea să preventivă. Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei și induc în opinia publică temerea că oricine poate ieși public cu declarații din interiorul unor ședințe secrete”, a afirmat Dragomir.

El crede că scopul declarațiilor lui Preda a fost să-i avertizeze pe cei doi ofițeri SRI.

Deputatul Cezar Preda (PNL), membru în Comisia de control al SRI, a afirmat, marți, într-un interviu pentru Digi 24, că președintele Claudiu Manda are întrevederi separate cu persoanele care urmează să fie audiate, Preda considerând că acest lucru nu este normal. „Eu am avut de reproșat (…) faptul că președintele comisiei a avut întâlniri cu domnul Dragomir înainte de a începe comisia. Din punct de vedere al funcționării unei comisii de o asemenea importanță, aceasta este o chestiune impardonabilă. Eu nu pot să stau de vorbă cu cineva care se cere la comisie, în particular, o jumătate de oră. Eu am fost președintele acestei comisii și stau cu un om care îmi solicită audiențe și atunci când îmi solicită audiențe este o a treia persoană care notează ce mi-a spus respectivul”, a declarat Preda.

Acesta și-a exprimat și îndoielile cu privire la relevanța afirmațiilor lui Dragomir. „E clar că, la un moment dat, ne vom despărți, pentru că ceea ce a însemnat dorința domniei sale de a fi audiat și ceea ce ar însemna pentru noi, comisia, de a afla lucruri care contravin legii de funcționare a SRI și modalitățile în care noi putem să stopăm aceste derapaje sau să luăm măsurile necesare s-au epuizat ca și texte ale domnului Dragomir, din punctul meu de vedere. Eu cred că acum e deja un film care ține opinia publică conectată la eventualele dezvăluiri ale domnului Dragomir. Cineva se folosește de această construcție pentru a avea alte obiective, nu le înțeleg”, a spus deputatul PNL.

În acest context, Preda a menționat că ofițerii SRI despre care a spus Dragomir că ar fi comis abuzuri sunt Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

„Aceștia doi sunt cei despre care se vorbește. Domnul general Coldea e plecat de atâtea luni. Dacă dânsul a făcut ceva ilegal nu va putea scăpa, cum nu a scăpat nimeni în România. Domnul Dumbravă…este faimoasa declarație cu câmpul tactic. Și toată lumea a spus că această afirmație poate fi intrepretată ca o influență asupra judecătorilor. E nu știu, nu mi-a spus nimeni să-mi arate un procuror sau un judecător care să fi dat o declarație în fața comisiei că toate deciziile sale sunt rezultatul unor presiuni făcute de SRI. Ce este cu cele 65 de persoane indicate de domnul Dragomir pentru a fi audiate? E o listă de 65, foști ofițeri SRI, ziariști, oameni de afaceri. Chiar îmi doresc să-și exprime dorința să vină în fața Comisiei. Ori ne facem că nu ne înțelegem, ori e alt scenariu. Eu nu pot să fac liste și să îi dau Comisiei de Control a SRI: «Eu v-am dat o listă, dacă vreți să îi interogați bine, dacă nu… Adică, eu v-am dat de lucru!» Eu nu pot să-i audiez decât dacă persoana respectivă dorește. Ne-a spus că sunt câteva persoane care doresc. Foarte bine, să vină, să spună! Dar lucruri noi, lucruri cu subiect și predicat”, a mai spus Preda.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Simona Halep, virală în toată lumea! Ce a putut spune despre Donald Trump
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Se oferă salarii de 10.000 de lei, în România! Care este domeniul în care poţi...
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Criminalul de la Onești a fost operat și i s-au scos 9 gloanțe. A fost...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Soțul și-a găsit o amantă, a băgat divorț și a rămas cu casa. Când a...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
S-a aflat totul, nu mai e un secret: acești bugetari au salarii uriașe, cine sunt...
Au intrat pe contul lui Rihanna și au încremenit. Detaliul care i-a lăsat fără cuvinte:...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide