Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere arestarea lui Cezar Preda
Publicat: 04/10/2017, 20:49
Actualizat: 05/10/2017, 12:59

Nemulțumirea lui Daniel Dragomir este legată de declarațiile pe care Cezar Preda, membru în Comisia parlamentară de control al SRI, le-a făcut, marți seara, pentru Digi24, legate de faptul că Dragomir a indicat doar doi ofițeri SRI care ar fi comis abuzuri, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă . „Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei și a comis o serie de infracțiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie. Eu mă aflu sub jurisdicția Comisiei parlamentare de control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat. Voi sesiza Comisia de control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezența domnului deputat Cezar Preda în această comisie și în Parlament”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI crede chiar că Cezar Preda ar trebui să fie arestat preventiv. „Se impune sesizarea de urgență a Parchetului General cu privire la infracțiunile grave comise public de domnul deputat. Se impune chiar ridicarea imunității acestuia și reținerea și arestarea să preventivă. Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei și induc în opinia publică temerea că oricine poate ieși public cu declarații din interiorul unor ședințe secrete”, a afirmat Dragomir.

El crede că scopul declarațiilor lui Preda a fost să-i avertizeze pe cei doi ofițeri SRI.

Deputatul Cezar Preda (PNL), membru în Comisia de control al SRI, a afirmat, marți, într-un interviu pentru Digi 24, că președintele Claudiu Manda are întrevederi separate cu persoanele care urmează să fie audiate, Preda considerând că acest lucru nu este normal. „Eu am avut de reproșat (…) faptul că președintele comisiei a avut întâlniri cu domnul Dragomir înainte de a începe comisia. Din punct de vedere al funcționării unei comisii de o asemenea importanță, aceasta este o chestiune impardonabilă. Eu nu pot să stau de vorbă cu cineva care se cere la comisie, în particular, o jumătate de oră. Eu am fost președintele acestei comisii și stau cu un om care îmi solicită audiențe și atunci când îmi solicită audiențe este o a treia persoană care notează ce mi-a spus respectivul”, a declarat Preda.

Acesta și-a exprimat și îndoielile cu privire la relevanța afirmațiilor lui Dragomir. „E clar că, la un moment dat, ne vom despărți, pentru că ceea ce a însemnat dorința domniei sale de a fi audiat și ceea ce ar însemna pentru noi, comisia, de a afla lucruri care contravin legii de funcționare a SRI și modalitățile în care noi putem să stopăm aceste derapaje sau să luăm măsurile necesare s-au epuizat ca și texte ale domnului Dragomir, din punctul meu de vedere. Eu cred că acum e deja un film care ține opinia publică conectată la eventualele dezvăluiri ale domnului Dragomir. Cineva se folosește de această construcție pentru a avea alte obiective, nu le înțeleg”, a spus deputatul PNL.

În acest context, Preda a menționat că ofițerii SRI despre care a spus Dragomir că ar fi comis abuzuri sunt Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

„Aceștia doi sunt cei despre care se vorbește. Domnul general Coldea e plecat de atâtea luni. Dacă dânsul a făcut ceva ilegal nu va putea scăpa, cum nu a scăpat nimeni în România. Domnul Dumbravă…este faimoasa declarație cu câmpul tactic. Și toată lumea a spus că această afirmație poate fi intrepretată ca o influență asupra judecătorilor. E nu știu, nu mi-a spus nimeni să-mi arate un procuror sau un judecător care să fi dat o declarație în fața comisiei că toate deciziile sale sunt rezultatul unor presiuni făcute de SRI. Ce este cu cele 65 de persoane indicate de domnul Dragomir pentru a fi audiate? E o listă de 65, foști ofițeri SRI, ziariști, oameni de afaceri. Chiar îmi doresc să-și exprime dorința să vină în fața Comisiei. Ori ne facem că nu ne înțelegem, ori e alt scenariu. Eu nu pot să fac liste și să îi dau Comisiei de Control a SRI: «Eu v-am dat o listă, dacă vreți să îi interogați bine, dacă nu… Adică, eu v-am dat de lucru!» Eu nu pot să-i audiez decât dacă persoana respectivă dorește. Ne-a spus că sunt câteva persoane care doresc. Foarte bine, să vină, să spună! Dar lucruri noi, lucruri cu subiect și predicat”, a mai spus Preda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
5 construcții impresionante pe care merită să le vezi măcar o dată in viață