Gabriela Firea: Am preluat ștafeta de la un primar PNL. Mi-a trebuit un an și jumătate să dezgheț investițiile

Redactor:
Elena Crangasu
Gabriela Firea: Am preluat ștafeta de la un primar PNL. Mi-a trebuit un an și jumătate să dezgheț investițiile
Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat luni că încearcă să uite faptul că a preluat mandatul de un liberal, Răzvan Sava, și că a găsit toate marile proiecte erau blocate. Ea a precizat că a durat un an și jumătate să deblocheze investițiile.

„Pentru că se pune în ultima perioada discuția ce ar fi mai bine pentru țară, ce ar fi mai bine pentru Capitală, să guverneze central și local dreapta sau stânga. Să va spun câteva lucruri, ce a însemnat dreapta în București. (…) Să va spun ce am găsit eu, foarte pe scurt. La Primăria Capitalei, după guvernare locală de dreapta, toate proiectele mari de infrastructură blocate, toate înghețate de minimum 2 ani de zile. Să nu uităm, eu am preluat ștafeta de la un primar general PNL, să nu uităm. Se crează o confuzie și anume că aș fi preluat ștafeta de la domnul Oprescu, nu. Aproape un an de zile Bucureștiul a avut primar general PNL, Răzvan Sava, eu știu că acum se încearcă să se dea uitării un an de zile. Dar într-un an de zile s-a blocat totul în București, toate marile investiții și din spitale, și în infrastructură, și din domeniul mobilității, și din Educație, și din protecția mediului. Nu mai spun de resursă umană, de resursă socială, totul a fost blocat. Mi-a trebuit un an și jumătate să dezgheț toate șantierele și toate investițiile din domeniile pe care le-am menționat anterior. Asta a însemnat dreapta în București”, a afirmat Gabriela Firea, luni, în cadrul conferinței extraordinare a PSD București.

Gabriela Firea a adăugat că PSD a adus investiții de 100 de milioane de euro, în spitalele din Capitală și a achiziționat aparatură ultraperformantă.

„Ce a însemnat stânga și centru stânga, stânga modernă, europeană, în primăria Capitalei. Să luăm domeniile strategice: în sănătate, anual, 100 milioane de euro investite în spitalele din Capitală, am construit noi corpuri de spitale, am deschis noi secții în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, am achiziționat aparatură ultraperformantă, am redeschis cabinetele școlare medicale, peste 200, am înființat cabinete stomatologice pentru toți copii din București. Asta înseamnă politică de stânga, stânga modernă în Capitală”, a explicat edilul.

Firea a mai spus că, în ceea ce privește transportul, de la 600 de autobuze au ajuns să fie 1.800, în prezent.

„Ce a făcut stânga în domeniul mobilității, al traficului sufocant, păi va spun eu ce am făcut, când am ajuns primar general, eu și colegii mei, cei șase primari de sectoare, mai aveam în trafic doar 600 de autobuze, atât, restul erau în parcul rece, în imobilizare. Am achiziționat 400 de autobuze noi Euro 6, ultramoderne, sunt în trafic, le vedeți. Am reparat încă alte 500 de autobuze care nu mai aveau piese, care zăceau pur și simplu și care nu puteau să asigure transportul cetățenilor. Am ajuns în acest moment, repet, de la 600 de autobuze, la 1800 de autobuze care circulă zilnic în regiunea București-Ilfov, pentru că în premieră, PSD, prin noi, Consiliul General, primarul general și cei șase primari de sectoare, am înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov și asigurăm aproape 200 de autobuze și în județul Ilfov, lucru nemaiîntâlnit până acum”, a argumentat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a explicat că Bucureștiul se ghidează după modelul capitalelor europene dezvoltate, însă „lecțiile” sunt binevenite de la primarul Parisului, Veneției sau Londrei, nu de la primarii localităților în care se află 100 de străzi și 20.000 de locuitori.

„Este adevărat, noi avem capitale europene după care ne ghidăm, de aceea nici nu doresc să primesc lecții de la oameni care au condus orașe de 20-30 de mii sau 150 de mii oameni, pentru că noi administrăm un oraș cu 4.000.000 de locuitori. Primim exemple, sunt bine venite și chiar lecții, dar de la primarul Parisului, primarul Londrei, primarul din Praga, din Viena, nu de la primarii respectivelor localități care au 100 de străzi, noi avem peste 5000 de străzi. Ca să înțelegem dimensiunea, să înțelegem unde ne aflăm”, a adăugat Firea.

Aceasta a explicat că PSD i-a ajutat pe medici să rămână în Capitală, prin faptul că aceștia au primit locuințe.

„De ce medicii nu mai pleacă din București? Stânga i-a ajutat pe medici să rămână în Capitală, pentru că au primit și primesc în continuare locuințe, pentru că plăteau, pe timpul guvernării locale de dreapta, chirie foarte scumpă. A venit Primăria Capitalei cu un program prin care asigura medicilor și asistentelor locuința de serviciu, pentru a fi determinați să rămână în capitală. Bineînțeles și cu sprijinul guvernului care a mărit salariile medicilor. Medicii sunt unii dintre cei mai importanți bugetari, de ce se răfuiește dreapta acum cu bugetarii”, a precizat Firea.

Ea a mai vorbit despre cele aproape 200 de autobuze care circulă zilnic în regiunea București-Ilfov.

„Bugetarii nu sunt doar funcționarii publici, pe care sunt suparăți unii dintre de autobuze care circulă zilnic în regiunea București-Ilfov, pentru că în premieră, PSD, prin noi, Consiliul General, primarul general și cei șase primari de sectoare, am înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov și asigurăm aproape 200 de autobuze și în județul Ilfov, lucru nemaiîntâlnit până acum. Este adevărat, noi avem că reper capitale europene după care ne ghidăm, de aceea nici nu doresc să primesc lecții de la oameni care au condus orașe de 20.000 – 30.000 de mii sau 150.000 oameni, pentru că noi administrăm un oraș cu 4.000.000 de locuitori. Primim exemple, sunt bine venite și chiar lecții, dar de la primarul Parisului, primarul Londrei, primarul din Praga, din Viena, nu de la primarii respectivelor localități care au 100 de străzi, noi avem peste 5.000 de străzi. Ca să înțelegem dimensiunea, să înțelegem unde ne aflăm”, a subliniat primarul general al Capitalei.

Firea a mai spus că Opoziția „nu construiește nimic, nu lasă nimic urmă, ci doar inventează tot felul de critici, de știri toxice, de etichete, chiar de porecle”, iar aceste aspecte „nu fac bine bucureștenilor, pentru că nu asta înseamnă să ai un București modernizat”.

Gabriela Firea a fost aleasă, luni, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al PSD București. Primarul general al Capitalei a declarat, după anunțarea votului, că se bucură că la sediul central al partidului „nu se mai urzesc planuri nefaste” pentru Capitală.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
BOMBĂ! Despărțire secretă în showbiz. Și-au spus ADIO după 16 ani de mariaj: ”Viața merge...
AJUTOARE DE COVID! Klaus Iohannis, veste excelentă de ultimă oră! Cine va primi bani
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Maria Ilioiu, de nerecunoscut! A renunțat de tot la părul roșcat
Inchide