GALERIE FOTO. Cum va arăta stațiunea Mamaia după o finanțare 20 de milioane de euro

Publicat: 31/05/2013, 21:55
Actualizat: 17/05/2019, 14:29

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat că investițiile în Mamaia au fost deblocate după ce consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, PUZ-ul stațiunii, precizând că, începând din toamnă, va fi refăcută zona de promenadă, vor fi construite parcări cu șapte etaje și pasarele, informează Mediafax.

Primarul a declarat, la finalul ședinței de Consiliu Local, că a fost aprobat și PUZ-ul plajei stațiunii Mamaia, care reglementează construcțiile ușoare, precum beach-barurile.

„După ani de zile în care ne-am bătut cu madam Udrea, cu fel de fel de frânari din fel de fel de ministere, am reușit să votăm ceea ce am fi putut să o facem foarte simplu și foarte firesc într-o societate și într-o țară normală. Deci, am reușit să deblocăm investițiile în stațiunea Mamaia. Același lucru l-am făcut și pe plajă pentru că plajele au fost atribuite printr-o licitație în proporție de 97 la sută deținătorilor de structuri turistice din stațiune, hoteluri, restaurante. Era nevoie ca pe plaje să poată să construiască fiecare după dorință câte un beach-bar și să facă serviciile aferente clientului și turistului de pe plajă”, a spus Radu Mazăre.

El a menționat că investițiile pe fonduri europene sunt de peste 20 de milioane de euro și vor începe în această toamnă.

„Investițiile care vor începe în stațiunea Mamaia pe fonduri europene, vor începe la toamnă, sunt investiții majore și le cam știți și voi. Pe lângă lărgirea plajei, care a fost deja semnată și probabil construirea celor două insulițe, o să refacem tot ce înseamnă zona de promenadă, o să refacem tot ce înseamnă piațetele publice, o să facem două parcări de șapte etaje, o să facem pasarelele, urmând ca pe viitoarele fonduri europene să facem marina din zona de nord. Cred că sunt în valoare de 20 și ceva de milioane de euro în paralel cu proiectele private. Numai în zona Casino din Mamaia urmează să se construiască încă șapte sute de noi locuri de cazare, un P+8, un P+4 și încă un P+4, v-am dat ca exemplu un areal pe o distanță de 500 de metri”, a mai spus Radu Mazăre.

Primarul a afirmat că România va deschide o reprezentanță în Dubai pentru atragerea turiștilor din această zonă și își dorește una și la Istanbul.

„Ați văzut unde era sediul hotelului Mamaia se face un hotel de cinci stele de super lux, adică vor fi apartamente de 300 de metri pătrați. Era nevoie pentru că dacă vrem să accesăm pe piața arabă și pe piața turcă, sunt mai pretențioși. Am vorbit cu ANT-ul și vor deschide o reprezentanță în Dubai și am vorbit și cu doamna ministru probabil că o să închidă din cei doi care erau reprezentanți la Madrid, că nu avem ce să facem la Madrid, nu avem turiști spanioli și probabil că o să o închidă de tot, deschidem în Dubai și în Istanbul unde pe mine mă interesează în mod direct. Sunt niște piețe mari, cu oameni cu bani mulți”, a menționat Radu Mazăre.

La începutul lunii mai, Radu Mazăre anunța că a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul stațiunii Mamaia, precizând că după ce acesta va fi aprobat pot începe investițiile în zonă.

Primarul Constanței era nemulțumit de faptul că nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului stațiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii și afirma că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva această problemă. Edilul mai spunea că i s-ar fi cerut mită de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Cosmin Văideanu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier