• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

GÂNDUL LIVE. Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Acum nu mai este problema că omul nu stă în casă, ci lipsa de protecție a angajaților din stradă și spitale!”

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a criticat dur – la GÂNDUL LIVE – răspunsul autorităților la criza coronavirusului și a precizat că angajații care iau contact cu persoane bolnave sau suspecte de Covid-19 nu au echipamente de protecție. Mai mult, acesta a declarat că cei din centrul de comandă sunt „rupți” de realitatea din stradă.

„Problema este în felul următor. Noi am avut o perioadă foarte critică în intervalul 17-18 când lucrurile au fost scăpate de sub control. Foarte mulți cetățeni români care veneau din Italia pe alte aeroporturi, deci luau curse din Franța și Germania și au venit în România, au mințit când au declarat de unde vin.

De unde știm? De la persoanele care erau cu ele în avion. Ceea ce se întâmplă acum e ca urmare a faptului că în intervalul 16-17-18 au plecat în țară foarte mulți din Italia. Toți au ieșit pozitivi din centrele de carantină. Problema nu e că vom avea mâine un nou ordin militar. Va scoate armata pe stradă. O resursă foarte importantă care nu trebuie consumată acum, e prea devreme. La nivelul județului unitățile de Jandarmerie să stea pe stradă. Să circule, să asculte oamenii.

Uitați-vă la ordinul militar, este balansat. Ei nu sunt contemporani cu ce se întâmplă. Sunt izolați în centrul de comandă. Acum nu mai e problema că omul nu stă în casă, ci lipsa resurselor, materiale, protecție. Ei vin cu acest discurs gradual, dar noi murim din cauza prostiei lor!

De miercuri stau cu fiecare român care intră în carantină. Nu mi s-a dat niciun ban. Nu vă supărați, dar Poliția Română și Jandarmeria NU au materiale de protecție. Stau la distanță pentru că nu sunt protejați. Să cereți oficial câte materiale de protecție au fost transmise către aceste autorități. Haideți să vă spun ceva. Au concentrat comunicarea, dar nu vrem să comunicăm chestiunile cu excepția celor oficiale. Eu le spun o realitate, nu poți să bagi mâna în gât pentru asta.

Asta au spus și cei de la Suceava. Nu avem materiale de protecție. Noi la primării facem modificări în buget, în țară e NENOROCIRE. Într-o săptămână nimeni nu ne mai bagă în seamă. Avem probleme, nu vom mai avea de unde să cumpărăm consumabilele din spitale.

Suntem o echipă, dar asta nu înseamnă că nu putem indica starea de adormire. Dumnealor nu sunt legați de realitatea din teren. Sunt 750 de oameni în carantină, care vor de trei ori pe zi mâncare. Știți câți oameni lucrează acolo? Polițiști locali, care au acceptat să stea acolo, 2 săptămâni în carantină, nu mai pleacă acasă. Unde sunt banii? Am consumat din ce am avut!”, a declarat Aurelian Bădulescu la GÂNDUL LIVE.

Inchide