GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: Pe 7 decembrie se închide țara! / Întâlnirea lui Iohannis cu Tătaru, dovada disperării

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: Pe 7 decembrie se închide țara! / Întâlnirea lui Iohannis cu Tătaru, dovada disperării
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: Pe 7 decembrie se închide țara! / Întâlnirea lui Iohannis cu Tătaru, dovada disperării

Călin Popescu Tăriceanu (Pro România) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că, imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie, planul lui Klaus Iohannis ar fi „să închidă țara”. Mai mult, întâlnirea de marți Iohannis-Tătaru ar fi un „semn al disperării”, în contextul în care situația pandemică a scăpat de sub control în România.

„Soluția ar fi fost alta. Am pledat pentru ea de multă vreme. Pentru îndiguirea îmbolnăvirilor ar fi trebuit o testare masivă, pentru ca purtătorii să se autoizoleze.

Umblăm la efecte, nu la cauze. Sigur că sistemul medical are un număr limitat de paturi, care trebuie aduse în zona Covid. Există două spitale care au fost făcute special în acest sens, cu fonduri furnizate de companii din România, care stau inutilizate. Cel de la Lețcani și unul lângă București.

„Am făcut tot ce ni s-a cerut…” / „Izolarea totală distruge sistemul imunitar”

Întâlnirea lui Iohannis cu Tătaru e o dovadă de disperare. Nu e rolul președintelui să găsească soluții. E treaba guvernului. Deciziile politice ar fi trebuit să fie legate de testarea masivă, care nu a fost făcută. Punem presiune mare pe sistemul sanitar.

Am făcut tot ce ni s-a cerut. Am stat închiși în casă, copiii nu s-au dus la școală, noi am lipsit de la muncă. Cu ce ne-am ales? Cu mii de infectați zilnic. Un an școlar pierdut. Personal medical epuizat. România mai săracă cu 125 miliarde lei.

Scopul nu e să izolezi oamenii sănătoși, ci pe cei infectați. Izolarea totală riscă să distrugă sistemul imunitar, spun specialiștii.

Cred că trebuie să învățăm din greșeli și să trecem la testarea masivă. Întâi a celor din sănătate, educație, alimentație publică, transport, cultură, în unitățile productive.

Astăzi se fac 25.000 de teste pe zi. Ar trebui să ajungem la 100.000 de teste. Trebuie să cooptăm sistemul privat, să deconteze statul costul testărilor. Dacă sunt focare care scapă de sub control, acolo trebuie intervenit chirurgical.

„Efectele închiderii țării sunt mult mai grave decât pandemia în sine!”

Exact asta spuneam. Să se ajungă la 100.000 de teste pe zi. Cei care sunt găsiți cu Covid, asimptomatici, să fie izolați, să nu luăm măsuri pe întreaga comunitate, ci măsuri punctuale.

Cei din Horeca ar fi dispuși să pună la dispoziție spațiile de cazare, mai ales că hotelurile stau neutilizate. Nu închiderea țării, economie reprezintă soluția.

„Iohannis și Orban vor să facă asta: Pe 7 decembrie se închide țara!”

Măsurile economice care vor urma vor pune economia pe butuci: taxe, impozite, majorarea celor existente, concedieri masive din sectorul public 250.000 de oameni, creșterea impozitului pe venit. Am mai văzut acest film în 2009-2010.

La Pro România lucrăm la un program economic de revenire la normalitate. Va trebui să revenim măcar la nivelul economic dinaintea crizei.

„Horeca este pe butuci” / „Duci numărul de șomeri la 1 milion”

Deja sectorul Horeca este pus pe butuci. Clar. Văd toate luările de poziție ale acestui sector. La restaurante, baruri, cafenele se întâmplă diverse aglomerări. Dar la marile magazine nu se întâmplă aceste lucruri? Alea de ce nu se închid? Toate firmele sunt românești, este un demers de a pune pe butuci tot ce este întreprindere românească. Asta e concluzia. Dacă venim la guvernare, redeschidem tot.

Nu asta e soluția. Trebuie acționat punctual. Cei care sunt asimptomatici trebuie izolați, cei cu forme grave trebuie internați, dar nu închizi o țară întreagă. Pui economia pe butuci, adâncești criza economică, duci numărul de șomeri la peste un milion de oameni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
Horoscop 24 noiembrie 2020. Zodia care are o zi minunată la locul de muncă
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO
Inchide