GÂNDUL LIVE. Dan Barna, liderul USR, despre scandalul fraudelor electorale: „Un circ disperat, trebuie privit în prisma propagandei politice!”

GÂNDUL LIVE. Dan Barna, liderul USR, despre scandalul fraudelor electorale: „Un circ disperat, trebuie privit în prisma propagandei politice!”
Publicat: 02/10/2020, 12:48
Actualizat: 02/10/2020, 13:37

Dan Barna, liderul USR, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre scandalul presupuselor fraude electorale de la alegerilor locale pentru Sectorul 1. În opinia sa, totul este „o bufatorie”, deoarece lucrurile sunt „foarte clare, este un filmuleț banal”

„Această butaforie, acest circ disperat al domnului Tudorache trebuie privit în prisma propagandei politice. Lucrurile sunt foarte clare, e un filmuleț banal, e prima zi după alegeri de luni seara, când mai erau 9 secții de vot și a fost necesară, prin decizia președintelui de secție, să se intre în camera cu voturi, să se ridice liste cu semnături.

„Este întâmplător vorba de șoferul domnului Tudorache”

Acela e întâmplător șoferul domnului Tudorache, dar făcea parte și din personalul tehnic. E la dispoziția președintelui. Procesele verbale de la 11 secții aveau inadvertențe și nu se încheiau cheile. Președintele de secție și biroul electoral de sector a zis să ne uităm la listele de semnături și în felul ăsta s-au putut închide și acele 11 secții cu inadvertențe. A fost o decizie perfect regulamentară.

Omul respectiv este șoferul domnului Tudorache. Și colegii noștri de la USR PLUS au participat, au supravegheat pentru că au dreptul să supravegheze. 100% aveau voie, tu, ca și candidat, ai dreptul să asiști pentru a vedea că procesul este corect, că nu s-a intervenit asupra sacului.

E o filmare absolut banală, dacă s-ar rula filmul întregii zile, ar fi 9-11 intrări, ieșiri. S-a închis procesul verbal, USR nu a cerut niciun moment renumerarea la sectorul 1, ci încărcarea datelor în sistem. Lucrurile sunt clare, cifrele se închid pentru toate partidele.

„Situația este clară și închisă!”

Situația este clară și închisă. Biroul de sector și BEC a respins solicitările de renumărare ale PSD pentru că nu exista niciun temei. Solicitarea cu amânarea era o năzbâtie foarte mare, deci a fost respinsă și ea.

Nu este vorba de a fi sau nu a fi de acord cu renumărarea, dar nu exista niciun temei legal. Nu a fost vreun moment în care să se spună „hai să numărăm, dar nu e USR de acord”. A fost doar o retorică PSD. Cifrele s-au închis foarte clar. Chiar în contestația PSD ei dădeau cifrele din numărătoarea lor paralelă exact cu cele 1.000 de voturi în plus pentru Clotilde.

Apropo de încercarea de minciună dinspre PSD”, a declarat Dan Barna la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase