GÂNDUL LIVE. Gabriel Diaconu: România, o țară de „drone și căruțe”! / Ce spune psihiatrul despre un lockdown soft vs. unul hard, în plină pandemie de Covid-19

GÂNDUL LIVE. Gabriel Diaconu: România, o țară de „drone și căruțe”! / Ce spune psihiatrul despre un lockdown soft vs. unul hard, în plină pandemie de Covid-19
GÂNDUL LIVE. Gabriel Diaconu: România, o țară de drone și căruțe! / Ce spune psihiatrul despre un lockdown soft vs. unul hard, în plină pandemie de Covid-19
Publicat: 13/10/2020, 13:01
Actualizat: 13/10/2020, 14:23

Psihiatrul Gabriel Diaconu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre măsurile restrictive potrivite pentru România, în plină pandemie de Covid-19. Acesta a declarat că există o diferență majoră între un „lockdown soft” și un „lockdown hard”, țara noastră fiind „incompatibilă” cu prima variantă, din mai multe motive.

„Voi ați arătat-o foarte bine. Definiția României este o țară de drone și căruțe. Sunt foarte multe căruțe. De acum înainte, mult mai mult, o să ne uităm la cei mai slabi dintre noi ca fiind variabila care moderează criza sanitară.

Putem să ne uităm cu un gen de tânjală, dar adevărul gol goluț e că România săracă, analfabetă domină. Nu vreau să supăr pe nimeni, nu vreau să creeze două-trei-cinci Românii, dar pragmatic nu putem să recuperăm 30 de ani de deșertificare în educație de la cel mai mic nivel.

Dacă trăiam în România aia a dronelor, nu ar fi trebuit să avem această dezbatere. Oamenii ar fi dezvoltat valorile minimale, încât să aleagă politicieni mai buni, să fii construit o țară mai competentă, un sistem de sănătate. Suntem la nivelul căruței, nu e o rușine în asta.

Lockdown soft vs. lockdown hard

Cred că acum și am prezentat o analiză a ceea ce înseamnă un LOCKDOWN SOFT VS un LOCKDOWN HARD. Varianta soft e incompatibilă cu varianta căruțelor. Varianta soft e pentru România dronelor.

Merită să faci acest gest care dezvoltă viziune. Trebuie să gândești alonja lungă, pe 2021, nu pe termen scurt, pentru Moș Nicolae (alegerile parlamentare). S-ar putea ca pe 6 decembrie să avem un număr de persoane proiectate undeva la 3.000 de cazuri, dacă indicele de reproducere va rămâne la nivelul din ultima lună.

În România indicele este 1.15 în anumite situații peste 1.2, curba de creștere a cazurilor e în scenariul cel mai sumbru cu putință. Avem la dispoziție acest spațiu de o lună pentru a scădea transmisibilitatea. Trebuie să facem căruța sistemului sanitar funcțională.

Altfel vom vedea ambulanțe cu pacienți la poarta spitalului, care nu vor avea unde merge.

Din extrema trandafirie a primăverii pandemice, când România a arătat cât poate fi de unită, am trecut în toamna neîncrederii noastre, unde este vocea stridentă a celor care neagă, o înlocuiesc cu una bizară, cum că „se pune jugul pe poporul român”.

Trebuie să aducem și altceva în discuție. Oamenii, când au o stare psihologică activată, când vor fi speriați, vor îmbrățișa discursul celui mai convingători. Liderii politici nu sunt convingători.

„Fiecare bâlbă, taxată de omul de rând”

Fiecare bâlbă, ezitare, ce știu eu, expresie, va fi dur sancționată de către omul de rând, care îl preferă pe Vasile care a spus pe live că a citit el despre illuminati și 5G…

Deciziile liderilor noștri politici au fost în lumea reală a răspândirii Covid de un relativ eșec. Omul de rând taxează omul politic care i-a promis că va avea o toamnă frumoasă și uite că nu are.

Unii nu mai au bani, unii nu mai au loc de muncă, mobilitatea socială. Guvernul le-a dat cu flit acestor oameni.

Acum 12 ani a avut loc criza profundă, când au fost tăiate salariile. Băsescu a spus că își asumă o măsură profund nepopulară.

12 ani mai târziu avem o criză hibridă sanitaro-financiară și statul român se ferește să ia măsuri în concordanță cu realitatea anului 2020. Suntem în Europa Centrală și de Est, nu suntem vestici, nu am crescut foarte mult în acești ani”, a declarat Gabriel Diaconu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Curtea Supremă din Statele Unite a decis! Femeile pot continua să primească pastila de avort...
×