GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător
GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător

George Brezoi, subprefectul de Prahova, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația este la fel de complicată și în județul său, în privința pandemiei de coronavirus. „Ideea este că pentru tot ce înseamnă loc aglomerat, masca este deja obligatorie, dar alte măsuri de prevenire a răspândirii virusului sunt luate în discuție și analiză în fiecare zi alături de DSP”, a declarat acesta.

„La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător. Dar suntem la o rată de 1,5 la mie.

Ieri a fost o ședință a CJSU unde au fost adoptate o serie de măsuri, printre care obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate, reducerea la 50% a gradului de ocupare a restaurante, inclusiv în Ploiești, obligativitatea purtării măștii la 50 m de școli.

Toți agenții economici vor face o analiză pentru munca la distanță, iar unde nu este posibil, să fie decalat programul de lucru.

„A fost crescută capacitatea de la 8 paturi la 16 paturi la ATI”

Unitatea mobilă funcționează tehnic, dar nu este operaționalizată, așteptându-se o soluție cu privire la detașarea de resurse umane. Avem 24 de paturi, din care 16 cu suport ventilator și acum nu avem niciun loc liber.

Așa cum în unitățile noastre spitalicești sunt tratate persoane din alte județe, atunci când nu o să avem paturi disponibile, se va realiza transferul intrajudețean.

E adevărat că au fost detașați 4 medici rezidenți, care lucrează în secția internă de Covid ATI la Spitalul Județean, nu sunt medici pentru unitatea mobilă. A fost crescută capacitatea de la 8 paturi la 16 paturi la ATI.

În momentul de față noi avem 10 spitale care sunt implicate și calculăm posibilitatea de a mări zilnic capacitatea de internare și tratare a pacienților. Avem 398 paturi la nivelul județului Prahova.

„Vor fi introduse măsuri noi”

Sunt de acord. Ideea este că pentru tot ce înseamnă loc aglomerat, masca este deja obligatorie, dar alte măsuri de prevenire a răspândirii virusului sunt luate în discuție și analiză în fiecare zi alături de DSP.

Dacă o localitate, turistică sau nu, depășește o rată a infectării și cazurile nu sunt în focare, controlate, bineînțeles că acolo vor fi introduse măsuri noi.

În zona de terapie intensivă am dublat numărul paturilor și ventilatoarelor. Problema tratându-se la nivel regional, întotdeauna va fi nevoie de paturi în zona de sud a țării. Tot vor fi ocupate. Nu a existat o lipsă de implicare în privința creșterii capacității de tratare.

Numărul de paturi a fost dublat!”, a declarat George Brezoi la GÂNDUL LIVE.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Femeile însărcinate se pot vaccina anti-Covid? Ce spun specialiștii
Lux și opulență! Unde e cazată Simona Halep în Australia: resortul e fabulos! Cât costă...
Cât trebuie să plătești pentrui RCA în 2021. Toți șoferii din România trebuie să știe...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Medicii din Wuhan recunosc că au fost puși să mintă despre COVID. Imagini cu o...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Horoscop. Zodiile care au mereu noroc în dragoste, cum fac alegerile perfecte
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide