GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător
GÂNDUL LIVE. George Brezoi, subprefectul de Prahova: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător

George Brezoi, subprefectul de Prahova, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația este la fel de complicată și în județul său, în privința pandemiei de coronavirus. „Ideea este că pentru tot ce înseamnă loc aglomerat, masca este deja obligatorie, dar alte măsuri de prevenire a răspândirii virusului sunt luate în discuție și analiză în fiecare zi alături de DSP”, a declarat acesta.

„La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător. Dar suntem la o rată de 1,5 la mie.

Ieri a fost o ședință a CJSU unde au fost adoptate o serie de măsuri, printre care obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate, reducerea la 50% a gradului de ocupare a restaurante, inclusiv în Ploiești, obligativitatea purtării măștii la 50 m de școli.

Toți agenții economici vor face o analiză pentru munca la distanță, iar unde nu este posibil, să fie decalat programul de lucru.

„A fost crescută capacitatea de la 8 paturi la 16 paturi la ATI”

Unitatea mobilă funcționează tehnic, dar nu este operaționalizată, așteptându-se o soluție cu privire la detașarea de resurse umane. Avem 24 de paturi, din care 16 cu suport ventilator și acum nu avem niciun loc liber.

Așa cum în unitățile noastre spitalicești sunt tratate persoane din alte județe, atunci când nu o să avem paturi disponibile, se va realiza transferul intrajudețean.

E adevărat că au fost detașați 4 medici rezidenți, care lucrează în secția internă de Covid ATI la Spitalul Județean, nu sunt medici pentru unitatea mobilă. A fost crescută capacitatea de la 8 paturi la 16 paturi la ATI.

În momentul de față noi avem 10 spitale care sunt implicate și calculăm posibilitatea de a mări zilnic capacitatea de internare și tratare a pacienților. Avem 398 paturi la nivelul județului Prahova.

„Vor fi introduse măsuri noi”

Sunt de acord. Ideea este că pentru tot ce înseamnă loc aglomerat, masca este deja obligatorie, dar alte măsuri de prevenire a răspândirii virusului sunt luate în discuție și analiză în fiecare zi alături de DSP.

Dacă o localitate, turistică sau nu, depășește o rată a infectării și cazurile nu sunt în focare, controlate, bineînțeles că acolo vor fi introduse măsuri noi.

În zona de terapie intensivă am dublat numărul paturilor și ventilatoarelor. Problema tratându-se la nivel regional, întotdeauna va fi nevoie de paturi în zona de sud a țării. Tot vor fi ocupate. Nu a existat o lipsă de implicare în privința creșterii capacității de tratare.

Numărul de paturi a fost dublat!”, a declarat George Brezoi la GÂNDUL LIVE.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
Atac într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. O victimă ar fi fost decapitată...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
Unde a ajuns să trăiască azi tatăl Gabrielei Cristea. Vecinii evită să discute despre situația...
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Mașina SENZAȚIONALĂ produsă în România: zeci de țări se BĂTEAU pentru ea. Ce avea special...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Ruby, primele declarații după ce s-a spus că s-a căsătorit. Care este adevărul: „Mi-a explodat...
Inchide