GÂNDUL LIVE. Medicul Beatrice Mahler: „Riscul de tromboze nu cred că poate fi legat de vaccinuri” – VIDEO

Publicat: 18/03/2021, 19:58
Actualizat: 06/04/2021, 14:17

Într-o intervenție telefonică la GÂNDUL LIVE, medicul Beatrice Mahler, managerul Spitalului Marius Nasta, a spus că „riscul de tromboze nu cred că poate fi legat de vaccinuri”.

Medicul Beatrice Mahler: „Riscul de tromboze nu cred că poate fi legat de vaccinuri”

Beatrice Mahler, managerul Spitalului Marius Nasta, a oferit un sfat pentru cei care au refuzat să se vaccineze cu AstraZeneca:

„Le-aș spune că este extrem de bine, atunci când nu au certitudinea alegerii, să stea să se gândească, să aștepte informațiile complete și corecte, așa cum sunt cele publicate astăzi de EMA. Le-aș mai transmite că posibilitatea de vaccinare nu s-a încheiat și că opțiunea de a se vaccina rămâne în continuare valabilă pentru ei. Este important că oamenii să știe că platofrma este deschisă pentru programare”.

Despre riscul vaccinării cu AstraZeneca

Întrebată dacă este firească frica pentru vaccinarea cu AstraZeneca, Beatrice Mahler a răspuns:

„Riscul de tromboze nu cred că poate fi legat de vaccinuri. Riscul de tromboze poate fi legat de situații pe care le avem fiecare în viață și care pot să predispună la tromboze. De asemenea, riscul poate fi legat de afecțiuni duse din generație în generație și care într-adevăr pot să ducă și ele la creșterea riscului de apariție a trombozelor. Până la urmă orice tratament și medicament ne administrăm, poate să inducă risc de reacții adverse și este firesc și normal să fim informați atunci când luăm decizia unei terapii. Oamenii trebuie să fie informați și să știe cât mai multe despre posibilele efecte adverse. Eu cred că este normal ca orice persoană care beneficiază de vaccin să pună întrebări iar noi să răspundem bazându-ne pe date științifice și pe informațiile pe care le avem în acest moment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase