GÂNDUL LIVE. Ramona Voiculescu, jurnalistă stabilită în Italia: „Oamenii pot ieși din casă, dar cu respectarea măsurilor de distanțare socială” / „Am preferat să nu mă mai văd cu amicii, am considerat că este spre binele nostru”

Redactor:
Gandul

Ramona Voiculescu, jurnalistă româncă stabilită în Italia, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre noile măsuri de relaxare din Italia, completate însă de măsuri drastice de protecție contra epidemiei de Covid-19.

„Sunt foarte multe cazuri, unii nu se pot vizita. Persistă acest lucru până pe 3 iulie. Sunt regulamente pentru activitățile comerciale: plajă, hoteluri, care se deschid. Oamenii pot ieși din casă, dar cu măsuri de distanțare socială”, a declarat Ramona Voiculescu, invitată și în trecut la GÂNDUL LIVE.

„Trăim în state, nu în triburi! Fiți precauți!

Nu se poate circula între regiuni. Sunt foarte multe cazuri de familii despărțite, în continuare. Din păcate, există foarte multe teorii ale conspirației. Există un vânt care bate din EST, în acest sens.

Când a avut loc acum două zile acea ședință de guvern, a fost întreruptă de o delegație a mai multor confesiuni, au avut întâlnire cu premierul Conte. Există măsuri specifice. Oamenii au locuri deja stabilite, semnate, pentru ca oamenii să nu stea unii lângă ceilalți.

Ne putem întoarce la biserică, dar să facem asta în mod responsabil. Îndemnul bisericii și Papei este să se țină cont de aceste măsuri în continuare. Oamenii care gândesc trebuie să fie responsabili. Trăim în state, nu în triburi.

Am realizat cât de important e să apreciezi timpul pentru familie, sănătatea, mai presus decât orice. Am preferat să nu mă mai văd cu prietenii, am considerat că e spre binele meu. Am cunoscut oameni deosebiți, am realizat că familia e mai presus de toate, decât banii din buzunar. Viitorul copiilor e mai presus decât orice.

Primarii rămân precauți în unele zone turistice

Primarii au preferat în unele stațiuni balneare să le țină deocamdată închise. Prefer și eu să mai stau acasă puțin să evit să mă văd cu alte persoane, prefer să fiu considerată paranoică, exagerată.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Milano spune: În acest moment ies din casă cei care au fost izolați foarte mult timp. Sunt de 10 ori mai mulți oameni infectați decât inițial. E vorba de focarele din cadrul familiilor. Sunt persoane care au nevoie de mai mult timp pentru a deveni negativi. Peste 7-14 zile vom vedea urmările acestor măsuri”, a declarat Ramona Voiculescu la GÂNDUL LIVE.

Inchide