GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: „Moțiunea nu are șanse, politica românească e plină de oameni care își declară principiile, dar nu și le respectă”

GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: „Moțiunea nu are șanse, politica românească e plină de oameni care își declară principiile, dar nu și le respectă”
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: „Moțiunea nu trece, politia românească e plină de oameni care își declară principiile, dar nu respectă”
Publicat: 31/08/2020, 12:53
Actualizat: 31/08/2020, 15:03

Traian Băsescu a declarat, la GÂNDUL LIVE, că moțiunea de cenzură a PSD pentru înlăturarea cabinetului Orban nu are nicio șansă să treacă.

Moțiunea nu trece. Mă bazez pe faptul că viața politică românească e plină de oameni care își declară principiile, dar nu le respectă. Vor fi mulți PSD-iști care nu vor participa. E posibil să nu facă cvorum.

„PMP nu acționează la nervi!”

Ce face Orban e degradant. Toate principiile declarate în USL le-au făcut praf, pulbere. Deci nu mă iau după ce spune Ludovic Orban, să facă din miniștri recrutori de parlamentari trădători, dar e de ajuns nu intervenția miniștrilor, ci e suficient faptul că parlamentarii PSD știu că partidul nu va mai face 44% și mulți zgârie pe la ușile partidelor în creștere, în speranța că își vor găsi un loc eligibil la alegerile din toamnă.

Nu cred că vor avea câștig de cauză. Făceam întâmpinare la CCR pe termen. Dacă vă uitați în art 113 punctul trei spune clar că moțiunea se citește în Parlament și se dezbate în 3 zile de la data citirii!

Cele trei zile au expirat demult. Tomac și Orban au avut o întâlnire, în care premierul a vrut să știe poziția PMP, mai ales că a fost incidentul major din punct de vedere politic de la București, în care liberalii au refuzat participarea PMP în alianță.

„PMP nu va participa la moțiune, soluția va fi să nu intre în sală”

Doar că PMP nu e un partid care reacționează la nervi, ci e unul logic. Logica politică ne spune că nu putem fi niciodată alături de PSD, Ciolacu, Ponta, Tăriceanu. PMP NU VA PARTICIPA LA MOȚIUNE, SOLUȚIA VA FI FOARTE PROBABIL SĂ NU INTRE ÎN SALĂ.

Ne-au împins liberalii să-i încurcăm. Această soluție cu candidatura mea, a PMP pe liste separate a venit ca lucru firesc după ce PMP a fost respins din alianța cu USR. PMP a fost obligat să își pună candidat și listă PMP la consiliul general, asta e…

Știți ce se întâmplă…Aproape că nu are importanță, e o campanie atipică. Dar dacă tot ne-au împins liberalii, până la urmă putea să fie alt candidat, nu eu. Unul cu 2%, care nu ar fi deranjat pe nimeni. Am decis să fim un partid serios, să candidăm cu tot potențialul PMP-ului.

„Nicușor Dan, la nivel de ȘEF DE SERVICIU”

În această paradigmă, trebuie privit faptul că eu am candidat. Motivația e următoarea: Am întrerupt un mandat pe care îl datoram bucureștenilor, în 2004, când după 5 luni am abandonat mandatul și am plecat la Cotroceni.

2) E partea cealaltă, bucureșteanul care va alege între un Băsescu cu experiență uriașă, cu uși deschise la Bruxelles și niște începători în ale administrației. Doamna Firea a rămas tot la stadiul de stagiar, chiar și după un mandat.

Nicușor Dan e la nivelul de ȘEF DE SERVICIU la disciplina în construcții. Nu ai ce să scoți mai mult de la el.

„Vine 1 ianuarie 2021…”

Decizia PMP a fost să fim un partid serios și să candidăm la potențialul maxim.

Două tururi de scrutin nu se poate, asta e legea. Pentru viitor da. A fost proiect de lege PMP și a fost respins cu ambele mâini și de PSD și de PNL. USL își face datoria sistematic. Alegerile nu mai puteau fi amânate și vă dau niște elemente mai puțin discutate. Dincolo de faptul că mandatul e de 4 ani și relegitimare după 4 ani este necesară, deja suntem cu o prelungire, în loc de mai, septembrie, dar administrațiile locale trebuie să-și pregătească programele europene. Vine 1 ianuarie 2021, când începe depunerea de proiecte, ori întârzierea ar crea foarte multe inconveniente, printre altele și acela că un primar care nu mai este reales stabilește proiectele.

Da. Cred că va fi un absenteism masiv. Va fi absolut discutabilă legitimitatea celor aleși. Dar asta e regula jocului. Nu mai puteau fi însă amânate, pentru că o nouă amânare însemna mandat de 5 ani, ceea ce e mult prea mult din punct de vedere al legitimității”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....