GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu (ALDE): Mă aștept ca prefectul Capitalei să fie schimbat! Este absolut scandalos cum a gestionat situația

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu (ALDE): Mă aștept ca prefectul Capitalei să fie schimbat! Este absolut scandalos cum a gestionat situația
GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu (ALDE): Mă aștept ca prefectul Capitalei să fie schimbat! Este absolut scandalos cum a gestionat situația

Tudor Ionescu, secretarul general ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că prefectul Capitalei a dat dovadă de lipsă de profesionalism, după ce Bucureștiul a depășit 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori și ar trebui să fie demis! „În depozitele Unifarm zac milioane de măști, care nu sunt distribuite către cei vulnerabili. Acolo zac 200 de ventilatoare, pe care se pune praful, fără să fie folosite la ATI”, a mai spus Ionescu.

„Este absolut scandalosprefectul, când a văzut că am depășit 3 cazuri la mia de locuitori, a așteptat 26 de ore pentru a convoca o ședință.

Au preocupări mult mai arzătoare, prefectul fiind pus de guvern. Să se certe pe ce loc e, unde e, ce ministru candidează, decât să discute ce facem cu școlile, cu regulile, care sunt generate de trecerea Bucureștiului în scenariul roșu. Închidem, deschidem restaurantele, ce fac copiii, deoarece nu au ajuns tabletele la ei.

Necesarul tabletelor e la nivelul sutelor de mii. Profesorii nu sunt toți pregătiți să se mute în online. Dacă adăugăm situația critică de la ATI, care mai sunt 2-3 locuri și undeva prin țară, iată tot acest scenariu pe care, sincer nu înțeleg de ce acest guvern refuză să se ocupe de sănătatea electoratului lor, pentru că vor să-l convingă să vină la alegeri pe 6 decembrie.

Măcar din această motivație cinică, odioasă, să o facă, dar iată că nici așa nu fac acest lucru. Pe Bd. Unirii se făceau controale, ajută și acest lucru. Mulți români poartă măști, păstrează distanța fizică, dar ce fac guvernanții la nivel național?

„Mă aștept ca prefectul să fie demis!”

În depozitele Unifarm zac milioane de măști, care nu sunt distribuite către cei vulnerabili. Acolo zac 200 de ventilatoare, pe care se pune praful, fără să fie folosite la ATI.

Mă aștept la ora 15.00 ca prefectul Capitalei să fie schimbat. E o lipsă de profesionalism să nu convoci imediat Comitetul pentru Situații de Urgență. Ei au stabilit acel 3 la mie, dacă e depășit, să nu te întâlnești să discuți ce măsuri să iei.

Mă aștept la ora 18.00 ca dl. Iohannis să rămână consecvent cu ce spunea în aprilie, că nu va accepta să mai organizeze alegeri, atât timp cât există oameni infectați cu Covid în România. Sper să amâne aceste alegeri din 6 decembrie, deoarece nu vor face decât să pună gaz pe foc. Avem tot mai mulți la terapie intensivă, numărul deceselor e odios, e doliu național în fiecare zi, avem cea mai mare rată a mortalității din Europa, dacă nu chiar din lume, în privința celor cu Covid.

„Testarea masivă, singura soluție”

Primarul ales, dl. Nicușor Dan, ne spunea în luna mai, când votam o testare masivă, cu peste 20.000 de teste, că e o cheltuială inutilă a banului public. Zilele trecute a spus că e bine și vrea să facă o testare în paralel cu cea a Min. Sănătății. Dar de ce atunci s-a opus? Testarea masivă e o soluție, la care au apelat toate țările, e soluția cea mai bună care trebuie implementată.

Cred că de fapt veriga slabă e încrederea pe care cetățenii – antreprenori, angajați – o au în mesajul guvernanților. Cât nu există o încredere, iată, una zilnică, aflăm că șeful Grupului de Comunicare Strategică nu numai că nu are studii de licență, dar a fost dat afară de la facultate, dl. Manciu.

„Sute de mii de persoane au nevoie să trăiască, să își ia hrană, măști…”

Orice informație de la guvernanți cade sub semnul întrebării. Există persoane care nu merită numele de antreprenor, dar este datoria guvernului să vină în sprijinul acestor antreprenori, tot Litoralul a fost închis…

Aceste sute de mii de persoane au nevoie să trăiască, să își ia mâncare, măști. Nu am văzut să susțină sectorul Horeca, îmi pare rău, sunt cei mai prejudiciați alături de agricultori și bineînțeles să amendeze drastic orice fel de persoană care încearcă să ocolească , să facă profit de pe urma punerii în pericol a sănătății cetățenilor”, a declarat Tudor Ionescu.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Uluitor. Toţi au zis că Theo Rose este câştigătoarea „Bravo, ai stil”, însă Maurice Munteanu...
Inchide