GÂNDUL NEWS. Dacian Cioloș își încearcă norocul în Parlament

Publicat: 18/10/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Dacian Cioloş îşi încearcă norocul în Parlament

Premierul desemnat a depus lista de miniştri și programul de guvernare. Lista are atât nume noi, cât și foști miniștri din fostul Guvern Cîțu. Stelian Ion este propus tot ca ministru al Justiției. Claudiu Năsui ar rămâne tot ministrul Economiei, Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății.  În schimb, la Ministerul Finanțelor este propus Dragoș Pîslaru, la Ministerul Afacerilor Interne, Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, iar la Ministerul Afacerilor Externe, ministru este numit Dan Barna.

Dacian Cioloș se bazează doar pe cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR. De asemenea, partidele care se poziționează în Opoziție față de guvernul propus ar putea strânge peste 360 de sufragii. Votul pentru învestirea guvernului ar putea avea loc miercuri, după audierea miniștrilor propuși în comisiile de specialiate. Pentru ca guvernul Cioloș să fie învestit este nevoie de 234 de voturi.

Situație dramatică  în urma creșterii alarmante a numărul de îmbolnăviri cu coronavirus

La Craiova, de exemplu, sunt tratați mai mulți pacienți decât numărul de locuri din spital. Au existat și cazuri în care bolnavii au ajuns atât de târziu încât s-au stins în salvări. Și la morga spitalului este la fel de aglomerat. Mașinile mortuare așteaptă, în coloană, alături de rudele pacienților decedați. Rude disperate îi acuză pe medici că din vina lor le-au murit apropiații.

Vaccinurile, contestate din altar

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului le-a transmis enoriașilor că serurile cumpărate de Guvern sunt expirate și critică întreaga clasă politică. Episcopul a susținut în fața oamenilor că incendiile din spitale ar fi fost puse intenționat, pentru ca pacienții să se îndrepte către unitățile medicale private. Acesta îi îndeamnă pe oameni să aibă credință și să rămână în Biserică.

Consens în parlament pentru protejarea consumatorilor vulnerabili

Senatorii au votat în comisii amendamentul propus de reprezentantul PSD Daniel Zamfir, potrivit căruia, la cererea consumatorilor casnici vunerabili plata facturilor se va suspenda pe o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni, fără să se perceapă costuri suplimentare. Totodată, preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii casnici, la cel mult 1 leu kWh, iar pentru gaze la 37 de bani kWh. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic. Senatorul susține însă că proiectul nu va putea aplicat începând cu 1 noiembrie.

Faimoasa actriță Catherine Zeta-Jones, mesaj pentru fani din… București

Vedeta de la Hollywood va filma în România pentru serialul Familia Addam în are au fost distrubuiți și doi actori români. Catherine Zeta-Jones s-a declarat încântată de Capitală  și a vrut să împărtășească impresiile cu fanii săi.