GHINION. Un bărbat a fost rugat de jandarmi să rămână martor, iar apoi a fost amendat cu 10.000 de lei. Ce au descoperit autoritățile

Redactor:
Gandul
GHINION. Un bărbat a fost rugat de jandarmi să rămână martor, iar apoi a fost amendat cu 10.000 de lei. Ce au descoperit autoritățile
UN senator UDMR a mintit ca are coronavirus ca sa scape de amenda

Un bărbat de 37 de ani din Arad, care se afla pe stradă și a fost solicitat de jandarmi să asiste ca martor la o procedură de afișare a unui proces verbal, a fost el însuși amendat cu 10.000 de lei, după ce s-a constatat că figura în baza de date a celor care trebuiau să stea în autoizolare la domiciliu.

„Un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu a depistat, pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de 37 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, impuse de autorităţile competente, în urma întoarcerii acestuia dintr-o ţară aflată în zona galbenă de risc. Bărbatul a fost depistat în urma efectuării unor activităţi procedurale de afişare a unui proces verbal de contravenţie. Acestuia i-a fost solicitat să asiste, în calitate de martor, la activitatea respectivă, iar în urma stabilirii identităţii, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip ‘coronavirus asociat’ şi avea obligaţia legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de Jandarmeria Arad.

Jandarmii au considerat că arădeanul se afla deja „la o distanță apreciabilă de domiciliul declarat”, astfel că i-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare la domiciliul declarat.

Inchide