Gorghiu se apără înainte de a fi acuzată: se încearcă implicarea mea într-un scandal de plagiat

Gorghiu se apără înainte de a fi acuzată: se încearcă implicarea mea într-un scandal de plagiat
Publicat: 23/06/2015, 22:32
Actualizat: 19/07/2016, 04:35

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că un săptămânal din țară va publica un articol despre o carte semnată de cinci autori și coordonată de ea, care ar include pasaje preluate din alte lucrări, liderul liberal susținând că nu e vorba de plagiat și că se încearcă implicarea sa într-un scandal.

Alina Gorghiu arată, marți seară, într-un comunicat de presă, că un săptămânal din provincie va publica „în curând” un articol despre cartea „Medierea, oxigen pentru o societate modernă”, volum semnat de cinci autori și coordonat de către ea.

Liderul PNL afirmă că în volum există câteva pasaje, reprezentând „sub doi la sută din totalul cărții”, care nu au fost depistate de softurile antiplagiat și care nu indică sursa de proveniență, deoarece au apărut într-o publicație fără acces public direct.

„Alte câteva pasaje sunt texte care aparțin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de către autor și sunt convinsă că nu reprezintă o intenție de plagiat, dată fiind proporția omisiunii față de lucrarea în sine, ci o scăpare a acestuia”, mai spune Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL precizează, în același comunicat, că în calitate de coordonator al volumului, nu a fost responsabilă pentru conținutul propriu-zis și că nu a participat la redactarea „niciunui rând”.

„Un coordonator al unei lucrări se îngrijește doar de coerența lucrării, de structura acesteia, ceea ce am făcut și eu, în cazul volumului «Medierea, oxigen pentru o societate modernă». Cu toate acestea, am verificat această lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am făcut acest lucru pentru a preveni situații în care, din cauza unei posibile neglijențe sau omisiuni, nu este citată vreo sursă. Îmi pare rău că autorii nu au fost suficient de atenți și munca lor de un an, dar și lucrarea, în sine, vor fi puse acum sub semnul întrebării din cauza unei omisiuni, care reprezintă sub doi la sută din totalul lucrării. Autorii s-au angajat să remedieze această eroare într-o ediție revizuită. Sunt mulțumită că am contribuit, prin coordonare, la apariția unei cărți de referință într-un domeniu nou în România și îi felicit pe autori pentru munca depusă, cu bună-credință”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea mai spune că redactorii săptămânalului care urmează să publice articolul i-au solicitat punctul de vedere și că speră ca realitatea să nu fie „deformată voit”.

„O parte dintre aceste precizări le-am făcut și săptămânalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuală deformare voită a realității nu o pot pune decât pe seama strategiei președintelui PSD de a crea reprezentanților opoziției probleme false, în oglindă cu cele reale, pe care domnia sa, PSD și Guvernul căruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut. Chiar dacă nu am scris vreun rând al acestei lucrări, cu siguranță se va încerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, așa cum am anunțat, și alte acțiuni, plângeri la diferite instituții, toate cu același scop: de a-mi discredita imaginea. Atât pot să facă ienicerii premierului, aflat în auto-exil, după ce a cerut azil medical la Istanbul, pentru a-și trata problemele medicale și criza de credibilitate prin care trec domnia sa și partidul pe care îl conduce”, mai precizează Alina Gorghiu.

Un săptămânal ieșean a anunțat, marți seară, că la miezul nopții va publica un articol privind volumul „Medierea – oxigen pentru o societatea modernă”, în care 20 de pagini ar fi preluate cuvânt cu cuvânt din diverse surse, iar mai multe paragrafe s-ar repeta, subliniind că „un important lider politic” a coordonat realizarea cărții. În anunț nu se face referire la numele Alinei Gorghiu.

Tags:
ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...