Guvernul a numit un nou prefect de București

Guvernul a numit un nou prefect de București
Guvernul a numit un nou prefect de București / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 10/03/2021, 18:14
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri numirea unui nou prefect de București. Funcția îi revine formațiunii politice USR-PLUS, care l-a nominalizat pe Alin Stoica. Noul prefect este avocat și președintele filialei PLUS Sector 6.

Alin Stoica, numit de Guvern prefect de București

Potivit informațiilor dintr-un comunicat al USR-PLUS, pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

Numirea Guvernului a stârnit nemulțumiri în PNL

Propunerea l-a nemulțumit pe Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Stoica prin care îl critica pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie.

„Prefectul Berbeceanu a fost demis și a venit cineva care are zero experiență în administrație, a lucrat HR la o bancă. Ok. Nicio pagubă. Să fie atent ce semnează că la pușcărie se intră nu doar dacă ești corupt ci și pentru că habar nu ai administrație și semnezi aiurea lucruri ilegale. Ce vreau să remarc e că domnul îl iubește pe primarul Dreptei Unite ca sarea în ochi și el își dorește ca Nicușor Dan nu doar să nu mai fie ales ci și să dispară din politică. În esență nici asta nu e o problema, nu strica nițel check and balances la București. Asta e viața. Toți vor o slujbă la stat. Pe la Apele Române, pe la Prefectură, fiecare pe unde primește repartizare. Csf ncsf”, a notat Muraru pe pagina sa de Facebook.

Executivul a mai numit miercuri alți doi prefecți: Ivanov Marcel în funcția de prefect al județului Tulcea și Lăudatu Marcel în funcția de prefect al județului Vaslui. De asemenea aa fost numit Boricean Cosmin în funcția de subprefect al județului Covasna și Topoleanu Nicolae în funcția de subprefect al județului Tulcea.