Guvernul Ponta majorează, în luna noiembrie, salariile tuturor POȘTAȘILOR. Care este motivul

Redactor:
Silviu Bănilă
Guvernul Ponta majorează, în luna noiembrie, salariile tuturor POȘTAȘILOR. Care este motivul
În luna noiembrie, salariile tuturor angajaților din Poșta Română vor fi majorate. Ministrul pentru Societatea Informațională estimează pentru sfârșitul anului un profit de peste zece milioane de euro.

”Mă bucur că am văzut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut până în acest moment pentru Poștă. Estimăm un profit, până la sfârșitul anului, care să depășească 10 milioane de euro, ceea ce ne creează un confort deosebit. Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenței a dispărut, dar vom majora salariile pentru toți factorii poștali, în conformitate cu înțelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Asta înseamnă că vom face investiții în echipamemte și toate promisiunile pe care le-am făcut la adresa lucrătorilor din Poșta Română se vor îndeplini. Vă pot spune că majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă”, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informațională, potrivit Agerpres.

Referindu-se la procesul de privatizare a Poștei Române, ministrul a spus că, în prezent, Comitetul de privatizare analizează oferta tehnică depusă de Poșta belgiană și oferta financiară va fi deschisă ulterior. La finele lunii septembrie, Ministerul pentru Societatea Informațională anunța că operatorul belgian de servicii poștale bpost a avansat o ofertă neangajantă pentru achiziționarea a 51% din acțiunile Companiei Naționale Poșta Română.

Executivul României a hotărât, în urmă cu doi ani, demararea procedurii de privatizare a Poștei Române prin metoda majorării de capital prin aport de capital privat. Proprietarii Poștei Române sunt Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea, care deține 25%. 

 

Inchide